elisabeth_schultz_250

Operaen i Bjørvika og Hamardomen; to scener som ifølge Tom Remlov er ikke langt fra hverandre. I akustisk kvalitet. Men selv om Bjørvika Operaen egner seg til det Kirsten Flagstad egnet sitt liv til, så var hun alltid fra Hamar.

Tekst og foto: Elisabeth C. Reitan

Dermed kunne musikkfesten starte, i Hamar og Hamardomen, for fjerde år på rad og med et godt og innholdsrikt program fra 17. til og med 21. Juni 2009.

Åpningskonserten onsdag hadde bare god lyd, hvor omlag 400 publikummere hadde funnet veien. Guidet av Oslo Symfoniorkester under Michael Pavelich fikk vi to timer kvalitetsunderholdning i velklangens tegn.

arve_elisabeth_500

Sammen med Arve Tellefsen (t.v.), Elizabeth Norberg-Schulz, Runi Brattberg, Ingebjørg Kosmo og Lise Granden Berg spilte de et program som spente over Wagner, Mozart, Donizetti, Bizet, Massenet, Delibes, Lehar, Strauss, Mascagni og Humperdink.

lise_granden_berg_500

Applausen klang villig og smilene satt bredt gjennom hele Domen når sopranen Lise Granden Berg (bildet) sang Donizetti før pausen. Runi Brattaberg er definitivt bass og lot oss få oppleve det.

Men det er vanskelig å dra fram enkeltprestasjoner; alt var ganske enkelt bra! Elizabeth Norberg- Schulz var strålende og lot oss få underholdning, mezzosopranen Ingebjørg Kosmo ga et bredt repertoar og Arve Tellefsen ble nesten et selvfølgelig innslag i alt det andre flotte.

Har du ikke hørt om Kirsten Flagstad festivalen eller vet du ikke hva du skal gjøre fram til og med 21.juni, så kom til Hamar og Kirsten Flagstad festivalen.

Der garanterer jeg at du får god lyd, møter glade mennesker, stolte kunstnere og glade arrangører! Programmet favner barn, eldre og de midt imellom, lyttere og de som vil bli bedre utøvere. Alle.

– Vi skal definitivt på flere arrangementer!

  • Kirsten Flagstad Festivalen, Hamar, 17.-21. juni

Saken var først publisert i FM (2009)