Konserten så ikke ut til å ta noen ende da CC Cowboys spilte i Hamar lørdag. En smilende vokalist Magnus Grønneberg mente også at dette var veldig moro og gav folket det de ville ha – og litt til.  Gode, gamle hiter kom som perler på snor til et umettelig publikum.

Lørdag 25. juni Strandgateparken i Hamar Music Festival kl 20:00. Tekst og foto: Elisabeth C. K. Reitan

Fredrikstadbandet CC Cowboys har nettopp sluppet sitt niende studioalbum «Innriss», og spilte følgelig masse fra denne.

Men hva er vel en CC Cowboy-konsert uten deilige favoritter som «Tigergutt», «Vill, vakker og våt», «Harry», «Bare du» og «Kanskje du behøver noen»?

I fjor var det 20 år siden kvartetten fra Fredrikstad debuterte med og vant Spellemannprisen for plata “Blodsbrødre”. Siden har CC Cowboys oppnådd en rekke utmerkelser, gull- og platinatrofeer, tusenvis av spillejobber og hatt en imponerende rekke hits.

Litt på etterskudd feires 20-årsjubileet med det splitter nye studioalbumet «innriss». (og et dobbelt samlealbum i november). Sist gang CC Cowboys slapp et samlealbum – Ekko i 1998 – solgte de 130.000 eksemplarer og debuterte på førsteplass på VG-listen.

“Innriss” viser et stilsikkert band i et distinkt sangunivers, med god evne til å utvikle seg. Magnus Grønneberg spiller gitar, skriver tekster og musikk, mens resten av bandet består av Jørn Christensen (gitar), Per Vestaby (bass) og Agne Sæther (trommer).

Første single fra plata har snurret og gått på radio. “Bare du” er en nydelig kjærlighetslåt, hvor Magnus har fått hjelp av sin datter Hanna-Maria Vea Grønneberg.

Mange vil nok huske at Hanna-Maria også sang med på “Tilgivelsens kunst”, fra livealbumet “På Svalbard uten strøm.”

Lørdag kveld på Hamar var altså en hyggelig gjensyn med et av norges koseligste band og noen av de fineste norske sanger vi vet.

 

Først publisert i FM (2011)