audrey_horne_250

Helgen har gitt oss en super Hamar Music festival med sydlandsk  feststemning og ikke minst musikere av høyt kaliber. Sjekk stemning og bilder fra Bigbang, Roger Hodgson, Audrey Horne og CC Cowboys mm. her:

 

Tekst og foto: Elisabeth. C. K. Reitan

Fredag:

Fredag startet med halvannen times blues – i nydelig vær – med Knut Reiersrud Band for godt og vel 2000 publikummere i Strandgateparken. Det var ikke et sekund uten trøkk, god trøkk!

knut_reiersrud_500

I tillegg til Knut Reiersrud i go’form og godt humør, består bandet av Bjørn Holm, David Wallumrød , Nikolai Hængsle Eilertsen, Andreas Bye, Rune Arnesen, Lars Horntveth og Mathias Eick: Alle kjente musikere fra diverse jazz- og rockeband.

På scenen hadde de også med seg Carsten Loly, som sammen med Reiersrud spilte på festivalen da den åpnet for 10 år siden. Ifølge Reiersrud, med referanse til Illustrert Vitenskap, fornyes alle cellene i et menneske i løpet av syv år. Med andre ord var det helt ny Knut og Carsten vi nå hadde på scenen!

roger_hodgson2_500

Legenden Roger Hodgson (bildet over) er igjen ute på turne, og 40 år etter at han var med å starte supre Supertramp (forlot i 1983) er han fortsatt en utmerket entertainer!

Han landet i Hamar under 10 års jubileet til musikkfestivalen, og en svært blid Hodgson leverte den ene slageren etter den andre fra scenen. Det ble et gledelig gjenhør med klassikere som «Give a little bit», «Breakfast in America» , «It’s raining again», «Take the long way home», «Sister moonshine», «Don’t leave me now», «Lord is it mine?», Scool og mye mere.

roger_hodgson_500

Hans umiskjennelige stemme brakte meg tilbake til somrene på 70-, 80- og 90-tallet. Det sies også at stemmen er sterkere enn før.

Hodgson uttrykte takknemlighet for at folk hadde kommet langveis fra for å høre han. Det kom ekstranumre og Hodgson sa:

– ’’ I don’t want to leave’’.

Gikk du glipp av han på Hamar har du sjansen i Andorra 29. juni.

audrey_horne_500

Metalbandet Audrey Horne fikk avslutte fredagens program, og gikk på etter at Dunderbeist hadde tatt publikum med storm og allsang. Bergens-baserte Audrey Horne ble av Pyros lyttere rangert høyest av norske band i 2007.

audrey_horne2_500

De serverte også fredag en fabelaktig musikkopplevelse under Hamar Music Festival.

Lørdag:
Fredrikstad-guttene i CC Cowboys rocket Hamarpublikum lørdag kveld med kjente låter.

– Det kan ikke bli bedre!, sa Grønneberg. Litt senere sa han noe som «Er det ikke flott; dere og oss!»

Og visst var det flott!

cc_cowboys_500

Gressmatta var fylt av et i hovedsak ungt (20-30 åringer) publikum. Det må ha vært flere tusen inne på området, og det syntes som at alle var fans, hvis man baserer det på allsangen.

Været var godt, stemningen upåklagelig og CC Cowboys leverte til all forventning! Vi fikk ekstranumre og med gode gamle Harry ble vi jammet ut av konserten.

cc_cowboys2_500

CC Cowboys består i dag av Magnus Grønneberg (vokal, gitar), Jørn Christensen (gitar), Per Vestaby ( bassgitar), Agne Sæther (trommer, perkusjon).

Hamar Music Festival hadde lagt konsertprogrammet passende opp med to scener i parkområdet. Programmet tilsa likefullt at det var en konsert i parken om gangen, dermed var det tid å rigge og ordne slik at neste konsert kunne alltid startet noenlunde presis.

Jubileum

Festivalen fyller 10 år i år og programmet skulle tilsi at dette burde være interessant for et større område enn Hamar-området, så her gjelder det for musikk interesserte landet over å følge med på neste års program.

Skandinavias Souldronning Nora Noor fikk åpne lørdagskvelden i Strandgateparken (bildet under).

noora_noor_500

Varmt og søtt sang og danset Noor på scenen, dessverre foran et noe glissent publikum. Skjønt glissent, det er sett i sammenheng med parkens størrelse og de flere tusen som kom utpå kvelden, for det var nok noen hundre inne på området også når Noor var på scenen.

Noor prøvde ut en ny gammel sang på publikum og smilte søtt da publikum svarte bekreftende på at «den også var godkjent». Hun kjørte på med egne låter og covere – og uten tvil sammen med de hun hadde med seg på scenen og for oss andre!

noora_noor2_500

Hun presenterte stolt sine musikere og kordamer, og konstanterte at de alle var «on fire» – noe hun selv også må sies å ha vært !

Festivalleder Jørn Nilsen sa etter hennes konsert at det nå var skapt et «hvor var du da Noora Noor spilte i Strandgateparken»-øyeblikk .

Noor selv sa:

– Om dere ikke liker meg, så er det i alle fall sol!

Men jo, Nora, vi liker deg !

Et allerede høyt oppvarmet publikum fikk fortsette festen fra midnatt med Bigbang lørdag 27.juni i Strandgateparken, som var så godt som stappet – det må ha vært flere tusen samlet til festival og konsert.

bigbang_500

Strandgata i Hamar minnet mer om om ei gate i sydligere strøk; musikk fra utesteder, bass fra konsertarenaen, høye klakkende hæler, publikum på hustak, et par utvekslinger av sannhetsords (fra små barn og fulle menn skal du høre det…) – og omkransende varmegrader vi så lenge har savnet.

Bigbang per 27. juni består av Øystein Greni (gitar, bass, trommer, perkusjon og vokal ), Olaf Olsen (trommer, perkusjon og backing-vokal ) og Nikolai Hængsle Eilertsen (bass,keyboards).

bigbang_greni_500

Folk hoppet, klapping, digget og ga lyd, masse lyd! Og fra scenen kom det som forventet!

Ekstranumre ble det, ja –ekstrakonsert- kan en si- og med «Girl in Oslo» tonet konserten ut i natten. Etter halvannen time.

bigbang_greni2_500

Som et av avslutningsnummerne sang Noora Noor og Bigbang sammen.

Bigbang takket arrangørene – og all grunn til det!

Dette har vært en super musikkfestival med virkelig sprell levende musikk – og ikke minst et entusiastisk publikum – som gjør en festival til festival…!

publikum_hamarmusicfest_500

Hamar Music Festival solgte dobbelt av budsjettert: 9000 billetter i år – med andre ord en suksess for festivalens tiende utgave.

 

Saken var først publisert i FM (2009)