Lillehammerjenta ville så gjerne inkludere alle, men det var litt vanskelig – for om lag 230 personer hadde funnet veien til konserten under Dølajazz.

Tekst og foto: Elisabeth K. Reitan

Ingrid Olava sjarmerte. På den ene siden la hun ikke skjul på sjenansen overfor hjemmepublikum, over det å skulle sitte fremfor et publikum som også hadde sett henne som 15-åring i tensing-koret. Men. Hun har gjort mye siden tensing.

På den annen side fikk vi høre en artist som med stor trygghet sang, danset og spilte. Danset, ja, du leste riktig. Det var ikke det at hun hoppet omkring, men vi fikk sitte slik til at vi fikk se hvordan hun kommuniserte med pianoet sitt – og det var en ballettforestilling verdig.

Sangene var alvorlige nok. Olava spøkte med at «dersom hun skulle bli bitter så ville hun bli det slik Dylan beskrev det» -og så sjarmerte hun seg gjennom Dylan-sangen. Olava roste Stine Nordenstam som låtskriver og sang en sang av henne og ekstranummeret var Olavas lyriske versjon av Cohens sang «Take this waltz».

Men mest av alt sang hun sine egne sanger som «Back to love», «Only just begun» med flere.

Med seg i dag hadde hun Lars Horntvedt på strenger av diverse slag og Jo Berger Myhre på bass og pedaler. De tre musikerne syntes og trives i hverandes selskap. Og Horntvedt som var ny i Olava-bandet, fant fint sin plass.

Dette var en energi-kick av en konsert! Publikum synes da også å være fornøyde. Og glade!

Årets Dølajazz ble holdt 16.-19. oktober.

 

Saken var først publisert i FM (2008)