Det var store forventninger og hjertelig varme i lokalet da Frida Ånnevik entret scenen sammen med bandet sitt i Hamar Gamle Rådhus lørdag ettermiddag.

Som ung og lovende ble Frida Ånnevik tildelt Grappas debutantpris. Du har ganske sikker snublet over henne på radioen det siste året. Hun har en stemme som får deg til å stoppe opp og lytte. Debutplata fra 2010 »Synlige Hjerteslag» har radiosliterne »Strået» og »Snubletråd» med.

Bandet består av Frida Ånnevik (vokal, gitar), Einar Næss Haugseth (tangenter), Haldor Røyne (gitar), Mads Ragnar Johansen (trommer, kor), Torjus Eggen (bass, kor) og Elisabeth Nesset (perkusjon, kor).

Perlene  fra «Synlige hjerteslag» trillet ut og opp: ’’Strået’’, ’’Hjertet hans’’, ’’Snubletråd’’, ’’By’’, ’’Min plass’’, ’’Gjennomtrekk’’ og Prøysens Trass-visa hennes Tora i røff versjon.

Det å komme seg videre fra en suksess, som det må sies at hun har hatt, og fortsette å skrive, er ikke lett.

Ånnevik snakket om det og prøvde ut en låt som foreløpig er uten tittel. En låt om den ’han itte får som går andre gater nå…’

Publikum responderte varmt.

Med små anekdoter ble vi ført gjennom sangene og det handlet om alt fra drittsekker, handlekratt, å uttrykke kjærlighet uten å bruke de store ord (’vant med stemmen din’) til fars umulige konfirmasjonssang.

Dette var unge flotte musikere med en vakker respekt for hverandre – for å nevne to så var det en perkusjonist som lett og glad hoppet når hun fikk sjanse til det og en tangentmann med et univers av lyder på menyen.

Og et takknemlig publikum som tok fint imot sin egen Frida. (Frida er nemlig fra Ridabu i Hamar kommune).

 

Sak først publisert på FM (2011)