Hamar sentrum forandrer seg til en aldri så liten musikkmetropol denne helgen, når artister fra både USA, Storbritannia, Sverige og Norge inntar byen for å blotte sine ferdigheter med alt fra kor og viser til jazz og rock.

Tekst og foto: Elisabeth Klæbo Reitan

Festivalens første dag – torsdag – var glissent, men nå er vi kommet til helg og oppholdsvær.

Blant artistene finner vi blant andre britiske Jon Chapman og Edgar Broughton Band, Blood Sweat & Tears, James Harman, Young Neils, Howl, Kurt Nilsen, Datarock, Orbo & The Longsshots, Ompakara (Elverum), Terje Nordgarden (Hamar), Gosen Gla’jazz (Toten), svensken Lars Winnerbäck, smålegendariske Young Neils, Geir Lystrup og Hamar barne- og ungdomskor og sist men overhodet ikke minst, jazztrompetisten Nils Petter Molvær.

Les: Megagruppa Blood Sweat & Tears

Arenaen for konsertene er hovedsakelig Strandgateparken i Hamar i et tekt på 40 x 40 meter. Kapasiteten er på 3300 mennesker.

Vegg i vegg med dette storteltet er det satt opp et serveringstelt med 350 bord.

I tillegg brukes arenaer som Teatersalen, Hamardomen, Hydranten (utested) og Siste indre (utested).

Lørdag arrangeres det i tillegg til konserter en «Musikk-sti». Dette er en mulighet for de mer uoppdagede å kunne vise seg frem for publikum i sentrum.

Festivalmagasinet skal få med seg det!

Vi kommer også tilbake med rapport om avslutningskonserten på søndag. Den er det nemlig Nils Petter Molvær som står for!

Sak først publisert i FM (2008).