‘Teta, alf marra’ eller ‘grandma,a thousand times’ er et kjærlig portrett av en bestemor. En fullsatt kinosal på TIFF, koste seg de 48 minuttene Mahmoud Kaabour’s film varte.

Dette er historien hvor bestemor sier at hennes barn er de fineste, hvor bestemor kjærlighet til bestefar (som har vært død i 20 år) er gjennomgående tonen i hele filmen.

Kamera går, og bestemor prater fritt. så spør hun;-men hører de hva jeg sier? Bekreftende svar. Ansiktet hennes ommøbleres litt, hvorpå hun tar seg inn igjen; -det er da godt at en ikke sier noe stygt.

Dette er også en fim å anbefale – og å se. Bestemor er her libanesisk og innimellom smeller det i bakgrunnen. Sammenhengen og uroen i Libanon er underordnet i disse 48 fine minutter med bestemor- beskrivelse.

 

Ikke tidligere publisert, laget til FM 2012