Olavsfestdagene, som må sees som noe annet enn Spelet på Stiklestad, er Norges største kirke- og kulturfestival og den rommer mye mer enn musikk. Det er i sterk grad tilbud om opplevelser og refleksjon.

De 49. Olavsfestdagene 28. juli til 4. august i Trondheim

Olavsfestdagene i Trondheim byr på musikk i vid forstand. Vi kan nevne noen eksempler fra et mangfoldig program:

Vise/pop (Kim Larsen i Borggården fredag, Bjørn Eidsvåg & Thomas Dybdahl i Borggården onsdag 3.), rock (Kaizers Orchestra (bildet) i Borggården mandag kveld), kirkemusikk (pilgrimsprogram, salmekveld, soul legeneden Kurt Carr på Tautra, Iver Kleives requiem i Nidarosdomen tirsdag), jazz (Jan Garbarek Group, tirsdag kveld) og klassisk (bl.a.Trondheimssolistene).

Det er et stort antall klassiske konserter og kirkemusikk også for viderekommende. Musikalsk bør det være noe for enhver.

Åpningsforestillingen i år er Trondheimssolistene sammen med den kanadiske sopranen Maesha Brueggergosman (sopranen som sang ved åpningen av O. L. i Vancouver i 2010).

FM vil spesielt trekke fram konserten med Raphael Saadiq og STAX. Avslutningsdagen står blant annet Verdis Requiem på programmet.

Festspillutstillingen HÅP er en fotoutstilling fra barneperspektiv, med bilder tatt i Afghanistan.

Festivalen har gjort noen programendringer som følge av fredagens tragiske hendelser, men har valgt å holde det meste av programmet fast.

De skriver på sine sider at de håper at publikum både finner trøst, refleksjon, ettertanke og glede ved arrangementene.

  • Olavsfestdagene i Trondheim, 28. juli-04. aug. 2011
Først publisert i 2011 på FM