Studenthuset Driv i Tromsø fyltes fredag kveld med forventningsfulle publikummere og en Jaga-gjeng som vanen tro, leverte varene. Det er første dag av Nordlysfestivalen og det er 7 år siden Jaga var i Tromsø sist.

Det er visst nok alltid slik i Tromsø, at folk er trege med å komme seg ut. Like før konserten skulle begynne så det skrint ut i det gule kai-huset hvor Driv ligger. Så glemmer vi litt tid i det Jaga begynner, og plutselig er det som sild i tønne.

Jaga Jazzist treffer og pirrer publikum i et bredt aldersspekter. Dette er nok et av de meste unge og røffe innslagene på Nordlysfestivalen.

Vi håper ikke det blir 7 år til neste gang vi sees i Tromsø, sier Martin Horntvedt og Jaga takker publikum med et par ekstra låter etter en allerede flott konsert.

På scenen i Tromsø stod Mathias Eick (supertrompetisten vår!), Marcus Forsgren (gitar + effekter), Even Ormestad (bass, keyboard), Andreas Mjøs (vibrafon, gitarer, trimmer, elektronikk), Line Horntveth (tuba, perkusjon), Lars Horntveth (trommer, trommemaskin), Martin Horntveth (tenorsaksofon, bassklarinett, gitarer, keyboard), Øystein Moen (keyboard) og Eirik Johannessen (trombone, perkusjon).

Og vi… Ja, som alltid, har vi vanskelig for å si noe negativt om Jaga Jazzist.

Det er ikke myk innsmigrende jazz de spiller, nei – vil du kun ha det så ikke kom og hør. Men vil du ha noe som utfordrer deg akkurat så mye at du blir litt satt ut og litt i ubalense og garantert får deg til å danse samme hvor stiv du måtte være men som passer på å roe ned og gi relativt lett fordøyelige temaer innimellom sånn at du kan fokusere litt på de mange andre publikummerne, fylle på øl, vin og vann og trekke pusten!

Så vi takker for Vestfold og Horntveth familien og resten av gjengen!

Lytt til Jaga her og her.

Jaga’s musikere står godt sammen, men også alene.

I 2010 fikk de Spillemannsprisen åpen klasse og de har to ganger fått Alarmprisen. Men i år må vi fortsette å holde fram Mathias Eick. Han ble som kjent kåret som verdens mest fremgangsrike unge jazzmusiker av magasinet Down Beat i 2006. FM var på konsert med Eick under Festspillene i Nord Norge i 2011 og forlot ekstatisk lokalet den gang. Også i kveld fikk Eick spille opp publikum som fascinert tok imot trompetspillet hans.

 

Redigert sak tidligere publisert på FM (2012)