peer_gynt_2008

Årets Peer Gynt Stevne på Vinstra står for døren 29. juli til 8. august. På Vinstra, ja, men like mye i Gudbrandsdalens fjelleldorado. Arenaen spenner fra Gålå til Rondana via elvejuv i Bersveinhølen og kirka nedi dalen.

Tekst og foto: Elisabeth C. K. Reitan

Årets stevne har da også naturen som utgangspunkt, og programmessig spenner det vidt mellom billedkunst, foto, foredrag , dans og teater i tillegg til Peer Gynt-forestillingen

20 ÅR I FRILUFT
Årets Peer Gynt ved Gålåvannet feirer 20 års jubilem, med kulisser bare Vår Herre kan lage. I år som i fjor spilles Peer av Dennis Storøi og som alltid spilles Den Grønnkledde av Maari Maurstad. Nytt av året er Ellen Horn som Mor Aase og Pia Tjelta som Anitra. Peer Gynt på Gålå spilles 29.-juli til 3. august med opphold 2. og 4. august

I Fryajuvet/Bersveinhølen blir det sene kveldstimer akrobatikk og dans, hallingkast på stolper i elva, dansing på bergsvegger og wire over juvet. I to års tid har stevnet hatt forestilling her. Det har vært stemningsfull og flott – og blir det sikkert også i år. Årets koreograf er FRIKARs Hallgrim Hansegard. Datoene for dette er 5.-8.august.

Brand og Peer Gynt/Prestens tale i Gudbrandsdalsdomen, en musikalsk og dramatisk reise om Ibsens reise fra Brand til Peer Gynt. Stevnet tar da i bruk kirkerommet i tillegg til de mange utescenen. (4.august)

5. AKT
I samarbeid med kunsthøgskolen i Amsterdam tar Øysten Johansen for seg «når katastrofen inntreffer; er du da deg selv nok» (eksamensarbeide i regi) (29.-31.juli)

Prinsesse Märtha Louise er programleder under årets konsert ved Rondane 2. august, med den nye norske operastjernen Silvia Moi og et 40 manns stort orkester under dirigent Ole Kristian Ruud på utescenen i Rondane.

Ole Gunnar Solskjær er årets PEER GYNT og 29.juli er det duket til folkefest på Vinstra i forbindelse med dette.

Fotograf Morten Krogvold har ansikt til ansikt-møte med Svein Sturla Hugnes (1. august)

Edvard Hoem har årest litteraturforedrag om vennskapet mellom Bjørnson og Ibsen. (5. august)

Til Bords med Ibsen har fokus på det kulinariske i Ibsens liv og diktning. – Europeeren som lengtet etter salt uer og gammalost. I år som i fjor er det også mulig å spise i «Anitras lounge» på Gålå; marokkansk mat i marokkansk telt.

 

Saken var først publisert i FM (2009)