Anjazz, søndag: En strålende Hamar Jazzfestival er over for i år, og denne har rommet noe for både liten og stor. Før årets avslutningskonsert fikk Festivalmagasinet en prat med initiativtaker og produsent Anja Katrine Tomter og nestleder for team AnJazz, Arvid Andreassen.

Tekst og foto: Elisabeth C. K. Reitan

Anjazz 2010 har innfridd og omlag 3000 mennesker har besøkt festivalen i år.

Anja Katrine Tomter og Arvid Andreassen var godt fornøyde med årets arrangement, glade for jazz-kvartalet og rammene dette la rundt festivalen, glade for samarbeide med Hamar Teater og Kippersund-familien – og lovet at neste års festival skulle bygges på samme lest.  Og det lover godt for programmet har vært variert og godt.

Nå gjenstår det bare at Jazz-Norge får øynene opp for Anjazz 2011.

– Det er bare å se på programmene vi har hatt i løpet av de seks årene vi har holdt på, så burde enhver se at dette er fullt på høyde med andre jazzfestivaler som Kongsberg, mai-jazz i Stavanger og lignende, sier Tomter. Det er kvalitet både på musikk og arrangement.

Noe også Jagas Martin Horntveth kommenterte fra scenen lørdag kveld!

Det var mulig, rent tidsmessig, å få med seg alt på Anjazz, men  det gjorde vi ikke.

Noen konserter hørte vi godord om ute i ettertid som ’Balkanpønk og musikalsk humor’ med Stian Carstensen og Jai Shankar Kvartett.  En publikummer fortalte at Shankar’s kvartett, og da spesielt saksofonspillet, var strålende.

Fullt!
På jazzlunsjen lørdag ble det ganske enkelt ikke plass til alle som ønsket å høre på Hot Club de Norvege.

– Det er veldig hyggelig og vi får ta en ekstrakonsert her til høsten slik at alle får høre, sa Jon Larsen da konserten skulle begynne.

Vi som fikk presset oss inn døra, fikk i tillegg til festival-suppe, et liveband i storform.

Med humor, gode historier og musisering i kjent trygg stil, endte reisen der hvor tiden som gatemusikanter sluttet for dem; da Lillebjørn Nilsen inviterte dem inn fra Karl Johan til studio og Tanta til Beate ble spilt inn.

Jon Larsens kjærlighet til sigøynermusikken er ikke til å ta feil av der han sitter omtrent i fanget til publikum. Eller var det omvendt…

Ekstranummeret var en morsom og litt utypisk Hot Club de Norvege, men i aller høyeste grad fin jazzjam.

Vel ute på gaten etter konserten med Hot Club de Norvege ble vi møtt med hornmusikk og trommer og en statsminister på første mai besøk i byen.

Og som om ikke byen var fylt med all slags flott musikk, så strålte det ekstra av dagen ved at  Grand Prix-debutanten Didrik Solli-Tangen sang opera og «My Heart is Yours» for et fullt Hamar torg (utenfor selve jazz-programmet, vel og merke).

   

Nå kan vi glede oss til neste år, for også gjennomføringen har vært god.

 

Saken var først publisert i FM (2010)