martha_louise_250

Blant tyttebær og blåbærlyng satt ett mangfold av folk med utsikt mot Rondane og friluftsscenen ved Rondablikk. Kaffekos og godvær (endelig!), kjendispublikum og hvermansen satt om hverandre og nøt Peer Gynt denne aftenen.

Tekst og foto: Elisabeth C. K. Reitan fra Peer Gynt-stevnet.

På scenen var det 40 personer store orkesteret under dirigent Ole Kristian Ruud. Märtha Louise var konferansier og både introduserte og deltok, med eventyr (Bukkene Bruse sammen med orkesteret og publikum) og med små anekdoter.

martha_louise_500

Prinsessen gjorde det aldeles fint som konferansier, med sin personlige fremtoning og varme. Hun spøkte med engler og troll og internett – Hun hadde funnet DovreGubben på facebook og lært DovreGubbeSpråk.

Uten selvhøytidelighet ga hun forestillingen det lille ekstra.

Rent musikalsk så var det flere høydepunkt. Som operafestival-frelst var det en fryd å høre Silvia Moi (bildet) på scenen. Silvia Moi (født 1978) er sopran ansatt ved Den Norske Opera, og regnes for å være en av våre nye store. Hun har en klar, god stemme! Prinsessen nevnte Mois sang i filmen Tryllefløyten, hvor hun blant annet har sunget Papagena.

silvia_moi_500

Ekstranummeret leverte Håvard Gimse, -også en av våre store musikere i dag, etter allerede å ha levert Griegs klaverkonsert i a-moll op 16.

Peer Gynt Kammerorkester kom virkelig til sin rett når de spilte alene, og å høre dem spille Valdresmarsjen forsterket opplevelsen av å sitte mitt i eventyrlig natur, som musikken fortalte om. Det var så flott å få høre dette ute! I en sal, ja visst er det fint, men å høre det ute er intet mindre enn storslagent!

Og langt borti åsen på andre siden så jeg noen rødkledte, trolig ikke nisser, men ekstra publikummere på tur. De må ha fått en fantaststisk opplevelse til fjellturen; stillheten, så drøye to timer med nasjonalromantisk svulmende vellyd, og så fjell-stille igjen.

Den første gang stevnet arrangerte konsert her oppe på fjellet, var tilbake i 1996. De første årene var det en provisorisk scene, men i 2002 ble det bygget en utescene.

Fikk du ikke med deg konserten i år? Det hadde nok vært plass til deg og et eller annet sted i lyngen. Du har sjansen i 2010! Da arrangeres konserten 1. august . Ta med kaffekos, turklær og godt humør. Anbefales!

 

Saken var først publisert i FM (2009)