Halvannen times nytelse med hjertemusikk skrevet av kvinnelige svarte komponister med afrikansk opprinnelse. Konserten «The Heart of A Woman» i Norberg kirke under Oslo Operafestival var vakkert skrevet og fremført.

 

 

Tekst og foto: Elisabeth K. Reitan

Mezzosopranen Siv Iren Misund geleidet oss gjennom halvannen time med kvinner som viste at de har sangglede i sine hjerter. Selv sang hun sprudlende trillende lett og vakkert for oss. Misund hører for tiden til i koret på Den Norske Opera.

Tema for denne konserten var musikk skrevet av kvinnelige svarte komponister med afrikansk opprinnelse. Leonora Green var hentet fra USA – og det forstår vi godt.

Green var kveldens sopran i Nordberg kirke – en frisk sopransk diamant i et program som utelukkende bestod av juveler.

Ja, hva angår menneskelig stemme var det slik. Pianoet sprakk og måtte byttes. Det hele skjedde uten drama, men med smil som om dette var dagligdags, – og en Misund som sang like flott gjennom opptrinnet.

Queendom sang om søsterskap og samhold. Og synge det kan de. I tillegg deltok et engasjert Traces Gospelchoir og en flink og hyggelig Monica Tomescu-Rohde på klaver. I tillegg deltok to mannlige musikere.

De om lag 60 publikummerne som hadde tatt turen til denne konserten fikk mye, og ga uttrykk for det.  Dette var en konsert å til å bli i godt humør av.

Oslo Operafestival varer til 21. september.

Saken var først publisert i FM (2008)