lisegrandenberg_la_traviata

Kirsten Flagstad: Med lett regn på glasstaket og dunkel sommernatt lyssetting til de stemningsfulle Domkirkeruinene, trollbandt entusiastiske sangere og musikere de over 200 publikummerne fredag kveld.

Tekst og foto: Elisabeth C. K. Reitan

Blant publikummerne var Elisabeth Norberg Schulz (som er kunstnerlig leder for festivalen), ordfører i Hamar og kultursjef i Greifswald (Tyskland) med flere. Greifswald er Hamars vennskapsby og har store musikkfestivaler som Bach-woche, og ikke minst Nordischer Klang. Nordischer Klang er den største festivalen utenfor Norden for nettopp nordiske kunst (litteratur, musikk og teater).

– Nå vurderes samarbeid mellom Greifswald og Kirsten Flagstad Festivalen forteller prosjektleder for Kirsten Flagstad Festival Solveig Seem.

latraviata2_500

Solistene strålte og lekte seg gjennom et par timer med kun høydepunkter i kjærlighetshistorien om Violetta (Lise Granden Berg, bildet)) og Alfredo (Hallvar Djupvik).

La Traviata er av Giuseppe Verdi, den klassiske historien om gledespiken som i en ny vår etter tilfriskning fra sykdom, møter den store kjærligheten. Først er hun tvilende til om denne er ekte fordi hun nettopp er en gledespike. Hun tar imot kjærligheten men dør tragisk nok da sykdommen blusser opp igjen.

Solistene var flinke alle sammen, men hovedrolleinnehaver Lise Granden Berg har uten tvil blitt festivalens yndling. Noe hun viste til sitt fulle der hun sjarmerte seg gjennom forestillingen.

Solisten Lise Granden Berg (bildet), Hallvar Djupvik, Ådne Sæverud, Siv Oda Hagerupsen, Arild Eriksen, Ole Marius Ryan, Jørgen Backer, Daniel O. Danielsson og Mari Moe fikk støtte på scenen av Kirsten Flagstad Festivalkor (50 amatørsangere under repetitør Tore Mortensen) og Universitetets Symfoniorkester. Cathrine Winnes Trevino var dirigent og Einar Bjørge sto for regi.

latraviata_500

Atter en vellykket kveld under Kirsten Flagstad Festivalen 2009.

La Traviata settes opp under Oslo Operafestival til høsten.

 

Saken var først publisert på FM (2009)