Varme, sjarmerende Melanie Scholtz delte sin kjærlighet for musikk og fortellinger i Hamar Gamle Rådhus fredag kveld. De drøyt hundre publikummere fikk en kveld med blant annet sør-afrikanske syngende fortellinger som henga oss til steppene i det afrikanske kontinentet.

Foto og tekst: Elisabeth C. K. Reitan, Hamar Jazzfestival

Med seg på scenen hadde hun et stjernelag med Ole Jørn Myklebust (trompet), Jo Fougner Skaansar (bass), Hermund Nygård (trommer) og hennes norske gitar-ektemann Gorm Helfjord.

Vakre prisbelønte Melanie Scholtz ga den varmeste presentasjonen av sine musikere. I sang og toner fortalte hun om hver av dem og hvordan de var ’connected’. Og musikerne kvitterte.

’’Make som noise, show some love’’ henspiller på at publikum ble oppfordret til å delta i konserten.

På repertoaret var blant annet» Connected» (I am connected to the grass that grows….), «The Cow Cried», «Comes love Nothing can be Done»,  «Requiem», en fantastisk sang om en krokodille, «The Caravan», og et ekstra nummer som var en Miriam Makeba melodi.

Det var strålende!

Scholtz bar sangen og musikerne var sterkt til stede. Nevnes kan dialog mellom Helfjords gitar og Nygårds trommer, dans med trommene og Myklebusts småhopende lyder som like gjerne kan være vintervinden som dyret på savannen. Lokalene gir noe sjarm, men stjeler også noe av potensialet til lyden.

 

Sak først publisert FM (2011)