Supertrompetisten Mathias Eick hadde var på plass i Harstad for å vise sine utmerkede musiklaske kvaliteter i forbindelse med de 47. Festspillene i Nord-Norge.

Med seg på scenen hadde han Audun Erlien (bass), Andreas Ulvo (piano), Gard Nilssen (trommer), Erlend Dahlen (trommer), Tore Brunborg (saksofon) og Erlend Slettevold (keyboard). Med dobbelt trommesett, dobbelt piano/heyboard og over hele linjen musikere som ga jernet i en musikk så hørbar, sangbar og ekte at alle må kunne dras med, var stemningen god for de mellom 150-200 publikummere.

Festivalmagasinets utsendte, Elisabeth C. K. Reitan, var på plass i Nordic Hall i Harstad mandag 20. juni kl 22 i forbindelse med de 47. festspillene i Nord Norge.

Overraskelsen var at Jarle Bernhoft kom opp til avslutningsnummeret.

Bernhoft som selv hadde hatt konsert tidligere på kvelden, tok et allerede begeistret publikum til nye høyder der han mer danset enn satt.

Mathias Eick med band (– og Bernhoft med seg selv) spiller også under Moldejazz i år (ifølge Moldejazz sine sider).

Etter konserten krasjlandet vi i byen da kom ut i en by hvor lite minte om festspillstemning. Klokka var 23:30 og byen stengte.

Knutepunktfestivalen Festspillene var i år viet dualiteter /stereo. Direktøren for festspillene skriver i programmet at ’’Festspillene ønsker å gi et komplett bilde’’ og at ’’Det er på tide å lytte med begge ørene, for verden er i endring.’’

 

Først publisert på FM (2011)