Giacomo Puccini ville vært 150 år i år, og Oslo Operafestival feiret med hans Messa di Gloria.  Sjarmerende og med godord stod festivalsjef Gørill Songvoll i døren og ønsket hver og en velkommen til konsert i Grorud kirke i forbindelse med Oslo Operafestival. Ikke rent få ble ønsket velkommen.

Tekst og foto: Elisabeth K. Reitan

Kirken hadde rommet flere, men det var godt med publikummere i den vakre kirken med alterbilde malt av Per Vigeland og vakre glassvinduer i alle regnbuens farger.

Det var morsomt å registrere en noe uvant summing av stemmer og munter stemning i kirken før konserten startet. Det var som om en godlynt fest var på gang. Og det er det jo også. Oslo Operafestival må sies å være det; en godlynt fest for folk flest.

Festivalen er spredt ut over store deler av Oslo – fra trikk og kirker til teater og hotell.  Det er skuespill, billedkunst, sang, sang, sang og musikk.

Ten Things Brassensemle leverte som forventet – og deres lille for-konsert før sangerne kom inn i kirken, var en konsert i seg selv. De spilte Preludium fra Griegs Holbergssuite, Mendelsohns ’sang uten ord og utdrag fra Bizets Carmen.

Så kom sangerne og fokus ble dreiet mot Puccinis Messa di Gloria.  Sangere fra Oslo Operakor supplert med Domkirkens ungdomskor og ikke minst de to solistene tenor Thor Inge Falch og baryton Yngve Andre Søberg framførte Puccinis verk.

Det var godt å høre på, men også hyggelig å se på Søberg, som klart ga uttrykk for at han trivdes der han var. Rolf Nymark dirigerte ensemble og kor med godt humør. På orgel var Roger Andreassen.

Oslo Operafestival varer helt til og med 21. september:  sjekk om det er noe du vil ha med deg.

 

Saken var først publisert i FM (2008)