Musikalsk kunstrunde i Nasjonalgalleriet under Oslo operafestival. «På musikalske stier i Nasjonalgalleriet» er et av flere arrangement under Oslo Operafestival som er i Nasjonalgalleriet. Arrangementet var også gratis!

Mange fulgte med på rundturen fra IC Dahl til Munch. Da forestillingen begynte var det om lag 50-60 personer til stede. En og annen turist stakk hodet inn. Muligens trodde de at dette er noe en får høre ved enhver guidet rundtur. Og det må de gjerne tro – det vil i så fall være god Norgesreklame.

Tekst og foto: Elisabeth K. Reitan

Seniorkonservator Frithjof Bringager ved Nasjonalgalleriet begynte festivalens Tour de Nasjonalgalleri i nasjonalromatikken med et bilde av IC Dahl. På ferden fra IC Dahl til Gude fikk vi en flott lokk sunget av sopran Runa Hestad Jenssen.  Og fra Gude gikk det videre med en vakkert fremført «Aftensang for Blakken»  til furutre-spesialisten Cappelen.

På veien fra Cappelens Telemark og trær fikk vi Welhavens tekst tonesatt av Kjærulf. Og så bar det inn til Halfdan Egedius og fanitullen: Rundt hjørnet, bokstavelig talt, stod Andreas Bjørkås med hardingfela si.

Etter fanden og fanituillen gikk touren til Solberg og Vinternatt i fjellet. Og der fikk vi selvsagt «Ved Rondane» med oss til siste stopp på denne touren; Munch-salen. Ved bildet Melankoli – og beskrivelse av det musikalske i Munchs kunst – fikk vi høre «Sommernatt med fjorden».

Publikum ga uttrykk for at de var fornøyde med opplevelsen dette hadde vært. Etter litt famling på hvorvidt en skulle klappe, var det ikke tvil; Når Hestad Jenssen og Chalneva Sirnes hadde fremført Aftensang til Blakken måtte publikum klappe ordentlig. Og siden gikk det slag i slag.

Oslo Operafestival arrangeres frem til 21. september.

 

Saken var først publisert i FM (2008)