Fredag 27. januar åpnet Nordlysfestivalen for 25.gang i Tromsø til fulle hus. Her er det både opera, jazz, kammer- og folkemusikk, dans og skuespillersus!

 

Nordlysfestivalen 2012, Tromsø. Tekst: Elisabeth C. K. Reitan

HKH Kronprins Håkon Magnus er festivalens høye beskytter, og selv om han ikke deltar på jubileumsutgaven av festivalen, er det mye annet å oppleve.

Programmet et vidt fra sjanger sprengende Jaga Jazzist og fantastiske Hilde Louise Asbjørnsen, til spellemannsprisvinner i folkemusikk Ragnhild Furebotn, mye kammermusikk både fra Russland og Norge, sjølveste Bjørn Sundqvist med dikt og musikk… Og selvsagt, for første gang i Norge: Mariinsky-operaen!

Moddy, Kaja Bremnes, Julie Alapnes Normann og Arktisk Sinfonietta spilte til et voksent publikum og applaus ved åpningskonserten i Tromsø Kulturhus.

Moddy , eller Pål Moddi Knutsen, er på scenen barbent og i ullgenser, med trekkspill og gitar og en stemme som i Bjørk’s farger sprer Senjamålet landet over. Han har tidligere deltatt på både Øyafestivalen og byLarm 2008.

Kaja Bremnes, ja du leser riktig, er en ny Bremnes som åpenbart er fra samme slekta som de andre og likefult helt unik. Også Kaja har deltatt på festivaler som Øya og Liverpool Sound City.

Julie Alapnes Norman og Arktisk Sinfonietta spilte på en fullsatt åpningsforestilling i Tromsø Kulturhus representerte folkemusikken og det klassiske med lekende lett publikumsfrieri.

 

Tidligere publisert under FM (2012) – redigert