elisabeth_schultz_250

Under årets operafest i hovedstaden varsles opera i alle former, med noen av Norges største operastjerner og talenter. Elizabeth Norberg-Schulz (bildet), Terje Stensvold, Eir Inderhaug, Lise Granden Berg med flere opptrer over hele byen under årets operafest.

Elizabeth Norberg-Schulz. Foto: Elisabeth C. Klæbo Reitan

Årets festivalkomponist er Marcus Paus.

 

Fredag 4. september klokken 16.00 åpner Oslos ordfører Fabian Stang festivalen foran Stortinget. Her vil også miniatyroperaen «Sangen om Norge» av Marcus Paus uroppføres.

Grøsseropera

I de påfølgende dagene vil Oslos befolkning kunne oppleve blant annet Champagneopera, Operatrikk i Oslos gater, grøsseropera for barn, Supersøndag med KORK i Operaen, Operagalla i Gamle Logen, unge operatalenter i Ridehuset og La Traviata på Chateau Neuf.

I samarbeid med rikskonsertene arrangeres også «Mad Songs and a Piano», ifølge en pressemelding fra Oslo operafestival.

Festivalen tar operaen ut i byens gater, offentlig kommunikasjon og kirkehus.

Ukjente operaomgivelser

Ved å fremføre opera på andre steder og i andre rammer vil Oslo Operafestival treffe nye operaelskere, samt  gi folk spennende operaopplevelser i både kjente og ukjente omgivelser. Festivalen er en 10 dager operafest med tilbud til barn, unge og voksne.

  • Oslo Operafestival arrangeres 4.-13. september i Oslo. 

 

Saken var først publisert på FM (2009)