Det blir feiret med Carmen 2010 i Folketeateret, Operagalla i Konserthuset, og med noen av Norges største stjerner og talenter. Elisabeth Norberg-Schulz (bildet), Thomas Ruud, Trond Halstein Moe og Ingrid Dominique med flere opptrer over hele byen under årets operafest.

Fredag 3. september klokken 16.00 åpner festivalen med arier og duetter foran Stortinget.

Hanne Krogh vil foreta den offisielle åpningen.

I de påfølgende ukene vil Oslos befolkning kunne oppleve blant annet Callas – La Divina, Champagneopera, operatrikk i Oslos gater, Operabrunch og konserter med opera av W.A. Mozart, Chopin, Schumann og Mahler.

I samarbeid med Folketeateret tar Oslo Operafestival med Carmen tilbake til den gamle Operaen. Forestillingen er i regi av Einar Bjørge, med dirigent Ingar Bergby, og med de fantastiske sangerne Thomas Ruud og Ingrid Dominique. Handlingen er lagt til dagens Oslo.

Festivalen tar operaen ut i byens gater, offentlig kommunikasjon og kirkehus. Ved å fremføre opera på andre steder og i andre rammer vil Oslo Operafestival treffe nye operaelskere, samt gi folk spennende operaopplevelser i både kjente og ukjente omgivelser.

Festivalen er en operafest med et tilbud til alle.

  • Oslo Operafestival  03.-19. september 2010

(Foto: Elisabeth C. K. Reitan)

Sak tidligere publisert i FM (2010)