Den 66 år gamle Joe Cocker tar kanskje et par ekstra steg der han hopper og rocker på scenen. Elegant spiller han luft-piano og dirigerer bandet sitt med en rytme og innlevelse bare levende dirigenter utviser.

Tekst og foto: Elisabeth C. K. Reitan på Hamar Music Festival

Han har litt mindre hår enn da han ga ut «With a little help from my friends» i 1969, men er fortsatt aldeles upåklagelig rå og herlig!

Slager på slager strømmet ut fra scenen, med velkjente klassikere som «When the night comes», «Up where we belong», «Shelter me», «You are so beautiful», «N’oubliez Jamais», «Summer in the city», «Come together», «You can leave your hat on», «Unchain my heart», «With a little help from my friends».

Sydgående tog passerer noen meter borte… litt saktere enn vanlig, virker det som. Publikum vaier med.

Cocker smiler forsiktig når publikum hviner gjenkjennende, så blir han fokusert – og leverer varene. Publikum stilner. Det er kaldt på Hamar i kveld. Vrølpen stilner tidlig. Kanskje fordi det er kaldt. Kanskje fordi mannen på scenen gir så inderlig.

Tre ekstranumre kommer. Publikum danser med.

Når konserten er over og de vel 2.200 publikummerne delvis beveger seg i retning av teltet hvor Odd Vidars skal spille, delvis ut i natten, kommer en mann bort til meg. Jeg har sett at han har likt konserten, han så vel som så mange andre.

Han sier at jeg må skrive om Mike Finnigan og trommisen – at de har vært medlemmer i Crosby Stills, Nash & Young siden Woodstock 94 (25 års jubileum for Woodstock). Når jeg ser litt undrende ut, ser han på meg og smiler;

– Du så vel at de var litt grå i håret de og.  Og han som smiler er jammen ikke bare gråhåret, men langhåret med.

På Cockers offisielle hjemmeside finner vi at Cocker skal videre fra Hamar til Sweits og Tyskland for så i juli å avslutte turneen med en konsert Frankrike og en i Tyskland.

Dette var helt klart en av de store høydepunktene i Hamar.

Og Hamar Music Festival er i gang for 11. gang.

 

Saken var først publisert på FM (2010)