spokelse_opera_250

Oslo operafestival serverte i år en skikkelig spøkelsesfortelling. Ordentlig heksenese, brudeslør, spøkelsesslør og selvsagt flotte kjoler. Alt var lagt til rette for en levende fortelling.

Tekst og foto: Elisabeth C. K. Reitan

Til tross for at det var en etterlengtet godværssøndag i september, hadde et 20-talls mennesker funnet det spennende med spøkelsesfortelling i Teaterkjelleren.

Det var annonsert som en barneforestilling, men humringen fra voksne viste at de nok satte like stor pris på forestillingen. Det var fint ordnet med puter foran scenen hvor barna kunne sitte/ligge, fortelleren var herskaplig greve kledd og Songvoll hadde ordentlig heksenese, brudeslør, spøkelsesslør og selvsagt flotte kjoler.  Alt var lagt til rette for en levende spøkelsesfortelling.

Fortellingen ble fortalt av greven som eier slottet – og den gikk over mange generasjoner med spøkerier og hadde alle ingredienser en spøkelsesslottsfortelling må ha; barn som legger ut i verden, hekser, knokler, trolleri på nattetid, magiske speil, griske og snille, prinser og prinsesser.
Gjøril Songvoll gestaltet hekser og spøkelser, Torill Fimreite spilte piano og Øystein Vestre fortalte.
Det var ingen snipp snapp snute, men en med en åpning for at spøkelset vet mer enn greven. Og Spøkelset var Gjøril som sang så aldeles utrolig flott «Remember me».

Det var litt synd at det var så få barn tilstede; Vestre la opp til at de skulle få være med å fortelle, men noen og enhver kan vel bli litt blyg når man er i ei lita gruppe. Songvoll fortalte etterpå at de har spilt forestillingen tidligere med mange barn og at barna da har ivret etter å komme med innspill.

Husk å få med deg litt fra festivalen i år du også! La Traviata på Chateau Neuf blir du garantert sjarmert av. Vi fikk med oss highligts fra forestillingen tidligere i  sommer under Kirsten Flagstad festivalen på Hamar.

* Oslo Operafestival arrangeres 4.-13. september.

 

Saken var først publisert i FM (2009)