Med blikket mot sør får jeg en støkk! Det ser ut som Mordor i flammer. Så går det opp for meg, – det er solen! Solen er på veg tilbake, det er filmfestival i byen og Tromsø kommune er flink til å strø. Lykkelig går jeg inn på Hågoland teater for å se den kinesiske filmen 11 Flowers.

Tromsø Filmfestival 2012 – tekst: Elisabeth C. K. Reitan

TIFF 2012 er et fint sted å være. I to dager har bransjefolk og journalister fått boltre seg med massevis av saler, seter og filmer. Torsdag så bildet noe annerledes ut. Filmer var utsolgt – og jammen er noen overbooket også.

Vi står sammen med om lag 40 andre utenfor sal 2 på Fokus kino, og ser vantro at salen vi skulle inn i er full.  Forventningsfullt geleides vi inn i en annen sal som brukes til pressevisninger.

Men, lykken er kort og vi vandrer videre ut i byen – og ut på kafe. Tromsø, Nordens Paris, har en kafe for enhver. Er det fullt her, ja, så er det en annen like ved som kanskje har plass.

Det er feelgood stemning i byen.

DAGSFERSK SUSHI kommer flyvende mot meg ved Stortorget. Nesten i alle fall. Det er Godfisk som sponser TIFF og er ute med smaksprøver – en aldri så liten suksess!

Internasjonalt på lerretene og i byen. Russiske, norsk, engelsk, fransk, finsk… språkene som snakkes rund en på gata, i foajeen, i butikken, på bussen, de er mange.

En fransk herre åpner døren for meg og jeg tenker; Jøss, ja, dette er fint! Dette går ant. Det er veldig fint å være i Tromsø, på TIFF, en dag med hålke og minusgrader i januar.

Og heldigvis, det varer enda noen dager.

 

Først publisert på FM (2011)