Trompetist Nils Petter Molvær hadde med seg Eivind Aarseth og Jan Vang under søndagens avslutningskonsert av Hamar Music Festival. Lydbildet tok oss med ut i verden.

Tekst og foto: Elisabeth K. Reitan

Det var ikke helt enkelt å høre presentasjonen av musikerne, men kvaliteten på lyden av musikken var god.

På tross av en noe mer strabasiøs ferd enn planlagt (bil isteden for fly), ble det noen små forsinkelser før folk fikk komme inn i lokalet. Likevel startet konserten noenlunde presis, og varte i godt over en time.

På tross av at flere kunne fått plass i Hamardomen hadde mange funnet veien dit.

Noen publikummere var nok slitne på festivalens siste dag og valgte å forlate konserten. For oss som fikk med oss hele konserten, inkludert et ekstranummer med Molvær og trompeten alene på scenen, ble det en spennende og stemningsfull kveld.

Jeg hørte noen filosofere over hvorvidt det var ett stykke eller flere over elektronika delen. Lydbildet tok oss med ut i verden…

Litt uvisst til hva, men jeg syntes jeg hørte akustikk fra en hall, kyr som rautet, larm og vann som klukket – og så var vi inne i et chillout-landskap med sugererende mediterende gjentakende rytmer… Så forsvant jeg i landet av lyd god…

Etter konserten snakket Festivalmagasinet med en av de mange frivillige som har jobbet under den fire dager lange festivalen, hun hadde jobbet under ti av konsertene!

Hun fortalte om aldersvariasjonen på de ulike konsertene og sa at det på lørdagens konsert med Kurt Nilsen hadde vært ungdommenes kveld med mange besøkende fra distriktet rundt Hamar.

I presentasjonen av kveldens konsert ble det sagt at de som ikke hadde kommet i år fikk sjansen til neste år.

Neste år, 2009, er jubileumsår; 10 år med Hamar Music Festival.

 

 

Saken først publisert i FM (2008)