Studenthuset Driv og Nordlysfestivalens publikum tok varmt imot den sjarmerende og talentfulle Hilde Louise Asbjørnsen med band lørdag kveld.

Nordlysfestivalen 2012, Tromsø – Tekst og foto: Elisabeth C. K. Reitan

Det var sånn kald vinterdag i Tromsø med en typiske sno’en som selv nordlendinger kommenterer og som fikk den italienske kulturjournalisten til å knyte jakken ekstra fast da vi skyndet oss fra Kulturhuset og til Driv. Opp fire etasjer og til et loft som nok kan karakteriseres som alle søringers forestilling om Nord Norsk uteliv; mørkt, røft og lavt under taket – med ølserveringen sentralt plassert.

Og langt der fremme på scenen, en fargerik artist fra Sykkylven.

Med »Tell Me Tomorrow» var tonen satt, og i halvannen time underholdt Hilde Louise Asbjørnsen og musikerne hennes et hundretalls tilhørere.

Multiartisten fremførte låter fra de tre siste platene sine – og spesielt begeistret var vi for tittellåten fra «Sound Your Horn». Dette var en konsert med mye god instrumental, men kanskje ble det litt vel mye for  de av oss som hadde lyst å høre mere av Asbjørnsens genialitet og den Krogh’ske lekenheten, i hennes egen stemme.

Sammenlagt uansett en fin konsert!

Hilde Louise Asbjørnsen hadde med seg Anders Aarum(tangenter), Svein Erik Ånestad Martinsen (gitar), Jens Fossum (kontrabass), Klaus Blomvik (trommer), Atle Nymo (saksofon og klarinett) og Ole Jørn Myklebust (trompet)

 

Sak tidligere publisert på FM (2012)