Åpningsfilmen på TIFF 2012, ‘Les neiges du Kilimanjaro’ (2011) av franske Robert Guedian, varmet vinterpublikum i Tromsø. Filmen omhandler oppsigelse, ran, dilemmaer, lidelse og neglekt. Den rommer også storsinn, tålmodighet og vakker kjærlighet.

TIFF 2012 – tekst: Elisabeth C. K. Reitan

Dette er en film som får deg til å smile. Filmen ender opp i en ny start og åpne armer.

Den er severdig og når du ser den, se godt på scenen med sardin-spising ganske tidlig i filmen. Der ser du den mannlige hovedpersonene som passer barnebarn etter at han er oppsagt. Sammen med barna griller og spiser de sardiner. Kontakten er fantastisk.

Det er en film som viser hvordan barn trenger voksne, men også hvordan voksne trenger barn. Og i bunn og grunn handler den om å ha troen på det gode i menneskene.

Dette er en film som er verdt å se sammen med noen du er, eller kan bli, glad i.

 

Først publisert på FM (2012)