Tøysete visehumor falt i smak på HMF fredag. Egil Hegerberg fikk El Cuero med seg på scenen.

 

Hamar Music Festival – Tekst og foto: Elisabeth C. K. Reitan

Med bandet ‘Ikke Bare Bare Egil Band Band’ på scenen, kunne musikk-komikeren konsentrere seg om å prate vekk tiden. Til stor begeistring for publikum!

Med skrekkblandet fryd hører vi han innta det trønderske språk med den største selvfølge. Bedre enn trønderne selv, etter hva vi forstår.

Glisene sitter bredt når Bare Egil sender en hjelpende hånd til de som vil slutte å røyke hasj  men har vansker med å bli kvitt elendigheten: kast det på scenen under neste låt, så skal jeg ta meg av destrueringen i  ei stor pipe bak scenen etter konserten, sier han. 

Måpen er kommet fram når når han forteller at han skal henvende seg til oljedirekoratet og foreslå at de skal  pumpe olje opp av Mjøsa (for den er så skitten allerede).

Når han vel kommer med utsagn om trege hamarsinger er vi allerede pratet så mørne at han blir tilgitt alt. Det er mye han kan prate om, mannen med herreløs pins-jakke og som i bar overkropp rocker om ‘Sko’.

Men han er jo dyktig!

Selv om tekstene er nesten tekstlyrisk blasfemiske  (sko, sko, du kan gjøre mye med en sko),så er de fengende.

En skulle tro det var stor lyrikk. Men det er det altså ikke. Det er morsomt og publikum er helt med, sko tas av og viftes med. ‘Pump opp oljen’ var lidderlig intens, ‘Sko’ var en fest og ‘Slepp meg inn’ alldeles… Det er mye smil i ansiktene til folk når Bare Egil prater.

For: Hva var det egentlig han sa nå?!  Ha ha! Hørte du det?!

Bandet bakom har ellers navnet ‘El Cuero’ og  består av Brynjar Takle Ohr (gitar/vokal), Håvard Takle Ohr (trommer/vokal), Tommy Reite (bass) , Øyvind Blomstrøm (gitar/vokal).

Da Bare Egil gikk av scenen var det El Cueco sin tur. De har gitt ut tre plater hvorav den siste er «From Mountains to Sand» (2011).

Festmusikk kanskje best egnet for litt mindre scener?

 

Sak først publisert på FM i 2012