‘Fra Hot Club til Zappa’ fylte Storsalen i Hamar Teater under AnJazz torsdag kveld. Jon Larsen har besøkt AnJazz to ganger tidligere, til smekkfulle hus og stor begeistring. Torsdag kveld ble intet unntak, da han sammen med Jo Skaansar og Staffan Willian-Olsson entret scenen.

 

Anjazz 2012 – Tekst og foto: Elisabeth C. K. Reitan

Jon Larsen, best kjent som gitarist og kapellmester i Hot Club de Norvège  , opptrådde her i en ny navnløs trio med Jo Skaansar (bildet) og Staffan Willian-Olsson.

Festivalsjef Anja Katrine Tomter fortalte at musikerne backstage skal ha ytret spørsmålet:

– ‘’Hva skal vi spille?!’’

Det kom mye Django Reinhardt og en del anekdoter om han fra Django-tolkeren Larsen, noe Zappa og sågar Karius & Baktus  sin «være trist-sang» av Egner/Hartmann.

Men!

Det hadde egentlig ikke spilt så stor rolle hva de hadde valgt å spille. For de spiller slik bare jazzmusikere kan – hinsides notearket og samtidig med stor beherskelse.

Harmonisk og lekent.

Jon Larsen humrer underveis som de spiller; ‘Javel’, ‘Hehe’, ‘Åhi’. Jeg forstår det som et tydelig tegn på at her leker de kreativt, og det gjelder å henge med i hvordan leken utvikler seg.

Staffan spiller stødig og selvsagt. Jo smiler i skjegget lent mot bassen. Han leverer de mykeste improvisasjonene en kan forestille seg.

Jazzbassist, det mest uskrevne bladet av de tre,  Jo Fougner Skaansar (født 1984) er fra Lillehammer og har gitt ut platen «Den blåaste natt».  Der tonesetter han tekster av Edith Södergran, Dan Andersson og Edvard Hoem. Skaansar ble i 2010 uteksaminert fra Musikkhøgskolen i Oslo hvor han studerte under Bjørn Kjellemyr og Dan Styffe.

Staffan William-Olsson (fodt 1959, Sverige) er blant annet kjent fra bandet «‘The Real Thing». Han er en allsidig musiker med bakgrunn som klassisk pianist, men som ikveld holdt seg til elegant gitarspill.

Jon Larsen (født 1959), jazzgitarist og kapellmester i Hot Club de Norvège. I tillegg til jazz-gitarist må han betegnes som multikunstner med arbeid som produsent og forfatter, i tillegg til solokarriere og band-liv med Hot Club de Norvège på cv’en.

Som publikum er det bare å sette seg godt til rette og nyte.

For oss som alt likte Jon Larsen fra før, er vennene hans, Jo Skaansar og Staffan Willian-Olsson, også å anbefale å ta med hjem.

 

Saken først publisert på FM i 2012