Hamar Music Festival åpnet for små og store musikkfans på åpningsdagen igår. Først ute var fremadstormende Team Me, før  Maria Mena med band entret scenen.

 

Hamar Music Fest 2012 – Tekst og foto: Elisabeth C. K. Reitan

Publikum var fra småskoletrinnet til besteforeldre. Alkoholserveringen var behørig plassert innenfor et begrenset område.

På scenen stod en gifteklar Maria med en fersk TONO-pris i sekken.

Med seg på scenen hadde hun Kjetil Stensnes på gitar, Kristian Grude på bass, Bjarne Gustavsen på tangenter, Børre Flyen på trommer og Lise Voldsdal på fiolin og tangenter.

Låtene ble personlig presentert ut fra hvorfor de ble skrevet og når i livet de ble skrevet.

Jenta, som siden 2002 når hun entret scenen med ‘My Lullaby’, har vært en aktiv del av den norske popverden og raskt også utenlands, viste at hun nå har mange låter som er en del av det alle kjenner til.

På programmet var sanger om alt fra tilgivelse, sykdom og forelskelse. Skal vi tro henne rett, så er det hun skriver om, historier hun har gjort seg ferdig med.

Vi fikk Victoria, Sorry, You’re the only one, All this time…jaa! En drøy time med god musikk, om enn litt hardhendt handtverk fra lydbua.

Men, skarpe trommer, et øsende regnvær og utsolgte regnponchoer til tross; folk var fornøyde, både småttisene og mødrene dems sang med.

Festivalområdet rommer 4500 plasser, men det var godt om plassen under regnværet.

– ‘Det er mye gult i Hamar’, sa Mena med henvisning til alle gule regnponchoer som publikummerne fikk på seg.

Hamar Music Festival arrangeres arrangeres årlig i Stradgateparken i Hamar med enkelte konserter i utvalgte lokaler i byen.

Bak festivalen står som alltid, en gjeng med ildsjeler som mer enn gjerne jobber for et godt kultuliv i Mjøsbyen. 

Mellom hovedartistene, spilles musikk fra ‘Bandcamp’. Bandcamp foregår 5 dager i forbindelse med festivalen.  og som er ment å gi mlighet til ungdom å få hjelp til å starte men band og spille sammen.

En Band-camp som får prøve seg for et stort publikum mellom stjerner som Mena, Lido Lido, Dunderbeist, Kaizers, Kent og Bernhoft.

Det er musikk-fest til glede for store og små i Hamar nå, ganske enkelt.

 

Sak først publisert på FM i 2012