Det var en suveren avslutning på en vellykket Kirsten Flagstad-festival søndag kveld. Kunstnerisk leder for festivalen, Bjørn Simensen sa: «Vi er fornøyde til tross for været og departementet.»

Kirsten Flagstad Festivalen 2012. Hamar – Tekst: Elisabeth C. K. Reitan

Og som en grand finale på festivalen, som har båret preg av særs god kvalitet, godt besøk og velvillige arrangører fikk vi fremføringen av Händels Messias.  Det var om lag 250 tilhørere på avslutningskonserten.

Hamars eget fabelaktige kor, Collegium Vocale og Barokkanerne under dirigent Robert Howarth var virkelig på plass i kveld. All ære -og for en sang fra koret! Solistene var ingen ringere enn Birgitte Christensen (sopran), Ingebjørg Kosmo (alt), Magnus Staveland  (tenor) og  Halvor F.Melien (bass). Kosmo var ikledd sin varme stemme og Christensen drar det hele opp, men i kveld var det korets og kor-sopranenes tur.

Hvilken finale!

 

Sak først publisert på FM i 2012