Emmylou, legende og ikon som hun er, sang stødig og det kunne virke som hun kunne holdt på i det uendelige. Det er noe med disse gamle (joda, her er det lov å bruke det ordet) artistene som er som sirkushester som gir full pinne uansett, bare de står på scenen. Jeg mistenker Emmylou Harris i å være en slik.

 

Olavsfestdagene, Trondheim 2012 – Tekst og foto: Elisabeth C. K. Reitan

Countrylegenden satte av med ‘Here I am’, ‘Orphan girl’ og ‘Lucky star’. Så gikk det slag i slag med et batteriet som bare gikk og gikk fra 22:30 til midnatt.

Emmylou Harris, 65 åringen med 12 Grammy’er i bagasjen, er kjent både som låtskriver og for en uttrykksfull sang, hun entret scenen med musikere som så visst ikke stod helt i bakgrunnen. Fiolinspillingen var god og bar mye av melodiene og ikke minst varmen i  musikken i kveld.

Harris har gitt ut over 20 soloskiver,  5 samleskiver –og en mengde annet. Det er heller ikke uvanlig at hun covres av andre .

Nå er det First Aid Kit’s begeistring for damen som er fremst i hukommelsen. I Borggården under Olavsfestdagene var det omlag 4000 som hørte originalen, Emmylou Harris.

Stemmen er umiskjennelig slik vi er vant å høre henne, dronninga av amerikansk køntri, hun har en stemme som bærer langt.

Og lyden var god for denne musikken i Borggården.

Men sjelen, den var det fiolinspilleren som hadde i kveld. Hurra for han!

En halvtime uti konserten plasserte vi oss nær utgangen og det gikk en strøm av folk på veg ut. Det var trøndersk kaldt og folk så ut til å fryse.

Dette er jo musikk en kan røre seg litt til og som de danseglade fint kan danse til. Det var lite å se av den slags aktivitet.

En ihuga fanskare sørget for den responsen som skal komme når en verdensstjerne står på scenen.

Fem på tolv leverte hun et ekstranummer. Ihuga fans hvinte fornøyde.

Natta var snart mørk. Det hadde vært lys i ett av tårnvinduene i Domen en stund.

På motsatt side hang fullmånen over taket.

Spillinger fremover (litt langt unna, men er du fan så er du fan:)
  • 09.08.2012          Banff, AB  (The Banff Centre)
  • 10.08.2012          Edmonton, AB (Edmonton Folk Music Festival)
  • 12.08.2012          Regina, SK (Regina Folk Festival)
  • 15.08.2012          Vienna, VA (Wolf Trap)

 

saken først publisert på FM i 2012