Det må de ha tenkt i komiteen i Olavsfestdagene, så smalt de til med Sveriges tøffeste rocker de siste 30 årene, Joakim Thåström, som oppvarming til DumDum Boys.

 

Olavsfestdagene 2012, Tekst og foto: Elisabeth C. K. Reitan

Endelig ble det skikkelig trøkk i Borggården og vi fikk høre hva konsertrommet er godt for. Mere av dette!

De har så mange på «ström», svenskene. De har Sundström, Hellström og så har de Thåström.

Herlighet!

Lørdag klokken 20:45 gikk mannen på scenen.  Og han gikk på scenen. Fram og tilbake. Fram og tilbake. I grå dress og sort hatt og en scenografi som ga inntrykk og en viss angst, må jeg innrømme. Steike minimalistisk og samtidig veldig utrykksfult. Sceneteppet var som negativer av en by-foto.

Så drønnet det løs.  

Lykkelig for å være i pit’en for å ta foto konstaterte jeg at jeg kanskje kom til å ofre en trommehinne for oppdraget (og lovet meg selv at jeg nå skal gå til anskaffelse av ørepropper  av den gode sorten).

I 75 minutter stod den gamle punkrockeren der.

Han krøket seg, og sang like godt, han holdt hendene foran ansiktet sitt, han vandret og han sang. Det var ikke mye prat i karen under konserten.

– ‘Hö, varsågod’ sa han etter låt nummer fire var unnagjort. Det var ikke mye mere han sa. Jo, forresten. Etter syvende låten kommer ‘Tack!’. Det han sier er selvsagt respons på publikumssjubelen.

Lyden i Borggården var perfekt; det metalliske og ekkoet klang fint sammen. Og for de som lurer på om de skal gå på konsert med Thåström: Ei skive er bra men Thåström på scenen er punkrocker. Ingen tvil. ‘Alla Vill Till Himlen’ og ‘Kärlek är för dom’ låter 20 ganger heftigere fra scenen. Så: da blir det konsert?!

Dette gjenstår på sommerens turne:
  • 24.august  Stockholm
  • 30.august, Västerås

 

Saken først publisert på FM i 2012