Hun kommer inn med flagrende hvitt blafrende rundt seg. jeg tar bilde og blir så fengslet av det lyse at jeg bare så vidt enser noe om ‘Walk with me’.  Så summer jeg meg og Ane Brun fortsetter med tittellåta fra sin siste skive ‘It all starts with one’ og ‘Worship’.

 

Olavsfestdagene, Trondheim 2012 – Tekst og foto: Elisabeth C. K. Reitan

Det er fredag kveld og Olavsfestdagene i Trondheim har vart i én uke. De har 50.årsjubileum og vi  begynner å bli godt vant – og ærlig talt litt kresne – på hva vi vil by ørene våre på.

Det gjorde ingenting! For Ane Brun anno 2012 kan serveres de fleste – og hun har beveget seg siden vi ble kjent med henne.

Nå er det mye flytende og flyvende. Melankolien og der dog, fortvil ikke, hun er ikke så ulik seg selv.

Ane Brun er norsksvensken som har turnert med Peter Gabriel og som tas imot med åpne armer i Europa. Fredag kveld klokken 21.00 viste hun Trondheims-publikummet hva verdensmusikk er i 2012.

Ane Brun fikk spille før verdens countryikon Emmylou Harris skulle på scenen.

I flagrende lyse stoffer (bomull og silke – ifølge bloggen hennes), lekker lys blå neglelakk, klar rød leppestift og trolig hvit’ende pulver skled hun inn.

Ane Brun anno 2012 er ren, ukomplisert og dyp på samme tid.

Det var en finstemt artist med band som lot oss tune oss innover. Vegen er blitt mere nyansert og avansert enn da hun kom som en ‘men-i-alledager –hvem- er- dette!’ -overraskelse i 2003 da skiva ‘Spending time with Morgan’ ble utgitt.

Da vi med dårlig skjult stolthet, kunne proklamere at den svenske dama egentlig var norsk, en moldenser.

Men, vi kan skryte henne på oss, når hun snakker hører en klart at det er en svensk verden hun har å forholde seg til. Grammatisk norsk med svensk tone.

Ane Brun har siden 2003 gitt ut 9 hele skiver hvorav  både ‘A temporary Dive’ og ‘Changing of the Season’ er utgitt i egne versjoner for UK og US. ‘A temporary dive’ ble også gitt ut i Japan og ‘Changing of the Season’  kom I egen fransk versjon.

I tillegg til dette har hun gitt ut en hel rekke EP’er/singler som ‘Lift me’ med Madrugada i 2005 og en annen suksessen ‘Big in Japan’ i 2005. Ane Brun (eller Brunvoll)  er født i 1976 og har vunnet Spelleman (2005) og Alarmprisen (2009) – og jammen er hun er stor i utlandet også.

Vi nevnte samarbeide med Peter Gabriel, og  i høst får hun starte Peter Gabriels kommende turne i Nord Amerika.

Også under denne konserten opplevde jeg at ekkoet i Borggården forstyrrer konsertopplevelsen noe. Men – alt i alt en fin konsert!

Ane Brun-turne:
  • 04.08.2012 Stockholm Music & Arts Festival
  • 05.08.2012 Dranouter at Dranouter Festival
  • 09.08.2012 Oslo, Øyafestival
  • 10.08.2012 Gøteborg, Way Out West
  • 11.08.2012 Helsinki, Flow Festival
  • 16.08.2012 St. Pölten Frequency Festival
  • 17.08.2012 Ottersum at Roepaen Podium

 

saken først publisert på Fm i 2012