I flere år har Gregers på Hamar vært vertskap for humørfylt opera higlights under Kirsten Flagstad Festival. 2013 er intet unntak.

Mini Don Giovanni var en suksess fra ende til annen. En tragikomisk suksess med usedvanlig mye liv riktignok.

 

Ensemblet består av Bern Ola Volungsholen (baryton), Tone Østli (sopran), Siri Kval Ødegård (sopran), Eivind Kandal (tenor) og Frida Skogsrud Bjørnstad (piano).

Ensemblets 6. hjul på vognen, har i år en egen forestilling på festivalen. Det er Maren Myrvold (sopran) som har laget en forestilling om Dagny Juel hvor jubileumsåret til Munch da også markeres. Forestillingen Dagny er kombinasjon av dans og sang.

Men! Tilbake til Mini Don Giovanni. Det er slik vi forstår det, Volungsholen som har tilrettelagt at denne 4 timers operaen blir fremført i løpet av en drøy time.

Og det har han gjort SÅ bra! Stedstilpassninger har han også fått til. Og det er bare å gi seg ende over. Morsomt og fint og i stort sett, fabelaktig sang. Og hør som Kval Ødegård synger i år. Og Østli!

Historien er kjent så vi går ikke videre inn på den her annet enn at Don Giovanni er en sjarmør som feier over det meste som kan ligne på en kvinne. Slik kan det bli humor av når de forsmådde slår seg sammen og det komiske tar over.

Humøret er upåklagelig hos så vel publikum som hos sangere. Ca 80-100 personer på forestilling nr to denne lørdagen.
Begeistret?! JA!  Det var morsomt, energisk og ikke minst er det morsomt å høre stemmer som vokser fra år til år.

 

Sak ikke tidligere publisert men skrevet for FM i 2013