Bendik_500_Foto_StephenButkus

Festivalmagasinet har tatt en kjapp prat med bandet Bendik, som du sannsynligvis vil kunne se på et eller annet festivalprogram i sommer. Bendik kan føre opp både Roskilde, Træna, Slottsfjell, Måkeskrik og Pstereo på oversikten over konserter denne sommeren.

 

 Da vi ble presentert Bendik av plateselskapet vekket dette nysgjerrigheten vår:

«Silje begynte å kalle seg Bendik for noen år siden. Bakgrunnen for dette var at hun hadde sett seg lei på jentenavn på festivalplakatene. Enda mer lei var hun av å til stadighet bli sammenliknet med andre jenter som spiller selv i intervjer, artikler etc, til tross for at musikken gjerne ikke liknet.»

Dette må Silje fortelle mer om, tenkte vi.

– Silje Halstensen var i utganspunktet et soloprosjekt med sitt eget navn. Etter å ha jobbet en del med å arrangere konserter så hun at det gikk igjen at det var mange jenter med fullt navn og at det ofte forelå fordommer mot disse. For å utfordre publikum og seg selv valgte hun derfor å kalle seg for Bendik, og det har hun gjort siden 2008. Navnet Bendik ligger i familien og bare føltes riktig, var svaret vi fikk. – ‘To år senere kom to medlemmer til inn i bildet og det var da det virkelig begynte, skriver Silje til oss.

Idag består Bendik av musikerne Silje Halstensen på vokal, gitar og computer, Andreas Løwe på synth, Bendik Kjeldsberg på trommer og Simon Bergseth på gitar og bass.

Bendik slapp nylig singelen «Jeg tror det blir bra igjen», og de er altså å høre på en rekke festivaler over det ganske land.

Hva slags musikk?

– Musikken til Bendik har visse elementer av pop, ambient, rock og elektronika i seg. De inspireres av mange ulike band og stilarter, og har også bakgrunn i ulike sjangre. Alle har vokst opp med pop og har i senere tid hørt på alt fra jazz til overnevnte sjangre. Band som Radiohead, Sigur Ros og Gåte.

Og tekstene, som vi er informert om at er dels personlige og trolig tunge, hva sier Silje om dem?

– Det ligger mange tunge tanker og følelser i tekstene til Bendik. Inspirasjonen kommer som regel fra selvopplevde situasjoner, noen som faktisk skjer i virkeligheten og noen som skjer i fantasien. Silje har hatt perioder med depresjoner i de tidligere tenårene og som hun etter noen år endelig fikk utløp for i musikken.

Hva er viktig for Bendik?

– At musikken holdes genuint ekte og ikke prøver å være noe den ikke er eller at vi ikke blir noe vi ikke vil være.» skriver Silje

Og hva vil de med musikken?

– Bendik vil nå ut til folket med musikken sin! Til verden! Til evigheten!

Hvor trives Bendik best?

– ‘Bendik trives best på scenen!»

Veien videre? 

– Det kommer flere singler og vi jobber frem mot neste album. I tillegg er det flere små og større turneer og konserter, blant annet har vi spilt nå på Roskilde, Hove og Træna, og skal videre til Slottsfjell, Måkeskrik og Pstereo. Pluss masse mer!»

Og sånn når sjansen er der for å ytre seg, hva vil Bendik da si? 

– ‘Hold det ekte!’

 

saken først publisert på FM i 2013