PG 2014 Per Tofte (Terje Vigen, grunnlovsmarkeringen)
Per Tofte fremfører Ibsens dikt Terje Vigen

Bonusforestilling for alle med billetter til Peer Gynt ved Gålåvannet i år: Grunnlovsjubileumet ble markert med en forestilling 6. august kl 16. Det var både smakebiter fra Peer Gynt forestillingen, Prøysens Slipsteinsvalsen, historisk fortelling og praktavslutning med Kjetil Bjerkestrands versjon av nasjonalsangen.

Men først og fremst var det Per Toftes fremføring av Terje Vigen (Ibsens tekst fra 1861) som gjorde forestillingen.

Per Tofte, som også har spilt Peer Gynt ved Gålåvannet og som i år spiller presten i stykket, tok oss mesterlig med inn i Terje Vigens stue, på tur etter mat, forliset, fortvilelsen, sorgen, hevnen og forsoningen.

Bjerkestrands versjon av nasjonalsangen kjenner vi tidligere fra forestillingen til Herborg Kråkevik «Kjære landsmenna» fra 2011/12.

PG 2014 Heidi Ruud Ellingsen (grunnlovsmarkeringen)

Her ble den fremført av Heidi Ruud Ellingsen.