Nytt lavterskeltilbud for deg som ønsker å komme deg ut av kjedsomheten, mangler latter og glede og alt det der…eller ganske enkelt vil bli litt mindre kørka enn du er: 2 timer Black Debbath om dagen hjelper!

-innholdet ovenfor er 99% fra Black Debbath. Rett skal være rett.
Men en kjøkkenklut er aldri det samme igjen etter dette og før jeg visste ordet av det hadde også jeg et forhold til …stien på Ekeberg!

 

Sebs Pub på Hamar, torsdag 24. januar 2013 var en aldeles konsert i et aldeles kjellerlokale!

Jeg holdt på å miste sjansen da jeg 20 minutter før konsertstart trodde jeg var tidlig ute. Men neida! Jeg kom inn ved hjelp av trass. Black Debbath viste seg så visst ikke være noe for de få særs interessert.

Ei jente litt lengre frem i køen må gi sørgebudskap til venner som ikke har kommet seg fram til køen; jeg kommer meg inn, men det er kø og dere vil komme for langt bak! Mobiletelfon er en fin ting, også med sørgebudskap til venner som ikke er ute i god nok tid.

Så er vi der da, i kjelleren. Fult av lykkelig utvalgte. Aldersspennet er som det skal være – fra unge håpefulle til langhårete og de som trolig har vært langhåret en gang.

Så kommer bandet…intogende med Internasjonalen (om jeg husker rett, litt satt ut og utilregnelig må en jo  få lov å bli i sådan stund). Black Debbath, bandet som fikk ekstra oppmerksomhet under Spellemannsprisen i 2000… da Schou leste at de fikk prisen (noe de ikke gjorde….). Bandet som ganske enkelt slår ant i sjarmerende fornedrende stil: Vi trodde vi hadde gjort vårt i folkeopplysningens tjeneste som rikssynsere. Men! Det viser seg at  folk fortsatt er like korka. Ja, så måtte de fram da, -i folkeopplysningens og tungrockens tjeneste, med ny blodfersk plate: Nå får det faen meg være rock/ Akademisk stoner-rock!

Med små frekkheter og ordspill godt i Erasmus Montanus ånd, lar vi oss glede med varme og underholde gitarriff. God tone!

I bandet finner vi Lars Lønning (vokal og gitar), Aslag Guttormsgaard (gitar, bass og vokal), Egil Hegeberg (bass, gitar og vokal) og Ole Petter Andreassen (trommer).

Bandet, startet i  Oslo i 1999 i genren heavy metal, hardrock, doom metal, stoner rock og har gitt ut følgende studioalbum: Tung, politisk rock (1999), Welcome to Norway (2001), Den femte statsmakt (2004), Naar vi døde rocker (2006), Black Debbath hyller kvinnen (2007) og nå Nå får det fean meg være rock/Akademisk stoner-rock! (2013).

Det låter like bra med Problemer innad i Høyre (fra 1999), uansett meningsmålingsresultat.

Du har kanskje sett Lønning på Nytt på nytt, Hegerberg er periodevis ‘Bare Egil Band’….

Anbefales? Ja,aldeles!

En liten smakebit: Vi vi’kke ha no’n skulpturpark i skauen!

 

 

Saken er skrevet for FM i 2013 men ikke publisert