Bukta 2016 er en stor suksess- og var det lenge før festivalen kunne starte torsdag ettermiddag. De 5000 billettene fløy og det har vært stor jubel over hvilke band som er booket. Bukta 21.-23. juli 2016

Bukta '16 Gojira-fans

Tekst og foto: Elisabeth Klæbo Reitan

Bukta har som alltid fokus på gode bookinger, god organisering, god kortreist mat fra havet ( i år også med spesialmat uten melk og for vegetar), godt spesialøl og ikke minst bare glade folk. Lørdag er det som alltid gratis og åpent for barn, ‘Bukta for alle’,  fram til ca 15 – før det igjen braker løs med voksen festival fra kl 17:30. For de som ikke har fått nok når klokka er  11-12 og Bukta skal være stille, er det fortsettelser med ‘Bukta i byen’ med mer konsert på Hålogaland teater halvtimes tid etter Bukta stenger for kvelden.

Bukta '16 Sjarken 'Teddy' Ruben Abrahamsen og Roy Olsborg selger buknafisk, stappe og kvernet bacon

Ruben Abrahamsen og Roy Olsen solgte boknafisk-måltid fra sjarken Teddy. Sjarken er ny – og oppkalt etter Tromsø store sønn Sverre Kjelsberg, Teddy, som døde i vår.

Torsdag hadde sterkt innslag av punk, med Iggy Pop som den helt store og Gogol Bordelle med sin sigøynerpunk. Kvelertak var også tilbake på Bukta  denne torsdagen.

Bukta '16 Stemningbilde med Erik og Boy -flere trofaste Bukta fans

Glade Bukta fans – Boy og Eirik

Bukta '16 Stemingsbilde fra Paradisbukta (2)

Fredag måtte punken stort sett vike for det mørke myke – og det manglet ikke på høydepunkter.
Gojira

Bukta '16 Gojira (5)

Franske Gojia storkoste seg på scenen. ‘Det er et usedevanlig fargerikt publikum, dere har fantastiske omgivelser – og her  er vi med det mørkeste i dere’, sa Duplantier (på engelsk). Men selv om lydene  var svart, og trøkket upåklagelig,  var det også glade gutter som stod på scenen. De storkoste seg. Vi storkoste oss. Bandet består av Joe Duplantier- vokal, gitar, Mario Duplantier- trommer, Christian Andreu- gitar og Jean-Michel Labadie- bass.

Bukta '16 Gojira (7)

Bukta '16 Gojira (6)

Bukta '16 Gojira (3)

Bukta '16 Gojira -trommis i varmen

Jammen klarte de å spille fram litt regn. Men det var over på 15 minutt – og det er verdt å vise at dette er en Bukta festival i solskinn – 25 varmegrader og fult!

Bukta '16 Solbrille-året på Bukta Her med Julie, Rasmus og Charlotte - trofaste Bukta fans

På bildet ser vi solbrillebevis fra trofaste Bukta-fans Julie, Rasmus og Charlotte

Greenleaf fra Sverige dro i gang Paradisbukta med stonerock

Bukta '16 Greenleaf i Paradisbukta

Graveyard

Bukta'16 Graveyard (7)

Graveyard var på Bukta i 2012 – nå var de tilbake på storscenen. Graveyard (svensk band med Joakim Nilsson, Jonatan Ramm, Axel Sjöberg og Truls Mörck) ble med sitt litt langsomme uttrykk litt krevende å høre på i kveld og det kunne virke som de kanskje var mere slitne enn godt var. De spiller musikk som i aller høyeste grad både er interessant, godt spilt og som sniker seg inn og gjør det lett å flyte med. Men så mye publikumsfriere er det ikke – og vi liker jo å bli underholdt.  Men ørene og sjela kunne fint si seg fornøyd.

Bukta'16 Graveyard (5)

Bukta'16 Graveyard (4)

Bukta '16 Graveyard (2)

Karlsøy Prestegaard

Bukta '16 Karlsøy Prestegård (2)

Karlsøy Prestegaard er kanskje ikke så godt kjent alle steder i landet, men Quart-festivalen booket dem -og ute i verden har de vært. Uansett-  i nord er de begrep og publikum kjente sin besøkelsestid og samlet seg fremfor scenen. Bandet ble grunnlagt av finnmarkingen Stein Ellysef Olsen. Han er den eneste igjen av det opprinnelige bandet. Bandet har gitt ut plate, turnert i gamle Sovjetunionen. Karlsøy Prestgaard er kjent for sine antiautoritære og politiske sanger, men vi snakker ikke viser, altså,  men punk/new wave og ska. Med seg har Olsen nå Arne Lund, sin bror Bjørn-Ole Olsen og sine to sønner Ariel Joshua Sivertsen og Sjur Gabriel Olsen.

Bukta '16 Karlsøy Prestegård (4)

Bukta'16 Karlsøy Prestegård

Bukta'16 Karlsøy Prestegård sitt publikum

Dweezil Zappa Plays Frank Zappa

Bukta'16 Zappa Plays Zappa (6)

Dweezil Zappa Plays Frank Zappa fikk avslutte en fantastisk fredagskveld på Bukta. Zappa Plays Zappa har turnert i 10 år med låter faren laget.  Dweezil hadde med seg fem gode musikere som hver stod for flere instrument. Kort sagt: En musikalsk nZappa- massasje på veie hjem.

Bukta'16 Zappa Plays Zappa

Bukta'16 Zappa Plays Zappa (2)

Lørdag er det duket for blant annet mye god norsk rock med røtter i 1990-tallet. Vi gleder oss!

Se også intervju med festiavlsjefen:

https://www.kulturogfestivalmagasinet.no/2015/07/13/misjon-og-pasjon-rockesuksess-i-tromso/

Festivalens hjemmeside

www.bukta.no

 

 

Saken var først publisert i FM i 2016