Forr ei dame! Carmina Amen er en sterk film. Vi er på TIFF 2015

 

CARMINA AND AMEN

Spansk varm film 1 7 38 min fra 2014 distribuert av Film Factory

Produsert av Paco León, Álvaro August og Ghslain Barrols, regi: Paco Leon.
Dette er en fantastisk historie, mesterlig fortalt og bilder av de små detaljene. Hovedsakelig utspiller scenen seg i Carminas leilighet hvor hele nabolaget ramler inn med alle sine bekymringer. Lite vet vi om Carminas valg. Det er fristenende å si ‘Carminas bekymringer’, men det er ikke riktig. Oppsiktsvekkende avsløres Carmina i filmens sluttscene og historien vi har sett på får brått en ramme som setter det hele i perspektiv. Vi har vært innom tanken om hva som foregår, men de færreste kan ha våget tenke tanken den fult ut.

En fantastisk film om mater familias og hvordan hun setter opp et siste tablå. Jeg lyver aldri!, sier Carmina til sin datter: Når jeg sier det så blir det sant.

Det er fiffige detaljer som at det er regissørens egen mor og søster som spiller hovedrollene. Moren heter i virkeligheten, som på filmen, Carmina. Det sies at Ccarmina har fått en kult-status i Spania da  dette ikke er første film under samme lest.

Filmen utfordrer men mest av alt underholder den på en bisarr men kjærlighetsfylt måte.

 

Fredag kveld var dette den 7. mest sette filmen under årets festival. En festival som per fredag kl 18 hadde solgt 53228 billetter!

 

Sak opprinnelig skrevet for FM i 2015