Det er vanskelig å vite hvor en skal begynne penneføringen etter kveldens forestilling på Gregers i Hamar.

Det hørtes greit nok ut, ‘Kirsten Flagstad på Chat Noir’. Men det var ikke greit nok. Det var strålende!

DSC_2641

Tekst og foto: Elisabeth Klæbo Reitan

Kirsten Flagstad Festival fredag 17.06.2016

Talent, dyktighet og bøttevis av energi

Karene har formidlingsevner, hver på sitt område, det bare er å si takk for. For oss alle, mener jeg. Benjamin Kippersund, for et oppkomme av kunnskap, talent og seriøsitet med glimt  øyet. Bernt Ola Volungholen setter opera til side, byr på seg selv, tøyser med det meste og holder publikum i sin hule hånd .Ja, han tøyser til og med om de som blir for komfortabel innen en genre.

‘Vi ska itte rangere, det fødes ut av hverndre’

Om ikke helt riktig sitert, så nesten. Det er Volungholen som er forsøkt sitert. Han kom tilbake til dette med Kirsten Flagstads tilknytning til cabaret og hva  det bar med som grunnlag for å stå på scenen. Både mor, far og bror Flagstad var godt plassert i miljøet med cabaret, teater og ar musikk. Hun sang på Chat Noir da  hun var bare 16 år. Moren spilte piano der/var repetitør. Faren skrev melodier. -Kanskje var det nettopp på grunn av dette, sier Volungholen og slår ut med armene: ‘Kanskje skal vi grave oss opp hvor vi har gravd oss ner! Jeg tuller ikke’, avslutter han og er klar til en ny sang.

DSC_2581

DSC_2592

Bernt Ola Volungholen. Nederste bilde fra melodien hvor refrenget er: Er du ikke enig? Er du idiot, du da?

Vi glemte forsinkelser og gyngende stoler og lot oss underholde. Det ble en reise i cabareene og revyens verden. Volungholen fremførte opera-pariodien Rolf Just Nielsen er så kjent for. Publikum klappet begeistret!

Kippersund øste ut av seg kunnskap om  den ene kjente personen etter den andre -På mesterlig vis kan han målbinde med fortellingene sine. Og han sang, ikke så god på lange vokaler, men bedre på lange konsonanter- som han sa.

DSC_2607

Foto over: Benjamin Kippersundte

Kontrastene verden – og hvem er vel vakrere enn Wildenway

Vi tas med til Oslo i tiden Cabareten kom til landet. Vi får cabaret og revyviser – og en tilpasset presentasjon av Kirsten Flagstads repertoar på cabaretscenen. -Jeg hører noen snakke, med beundring i stemmen, i pausen; ‘Det er jo gamle revyviser!’.  Og gammelt – børstet støv av på en slik måte, det er underholdning av høy kvalitet.

»Be Herman om å si noe»

Og Wildenway da! Det var et utrolig smart grep å ha med, som kontrast til gjøglerne på scenen, finurlige Wildenway. I dette ensemblet ble det tørrvittige utrolig morsomt. Den alvorlige, selvironiske Wildenway fikk rollen som konferansier og forundrer. Han henfalt ikke til ablegøyer men var sin rolle bevisst.

Når Benjamin Kippersund mot slutten  (for å fylle tiden siden omkledningen tar litt lang tid) sier  »Be Herman (Wildenway) om å si noe,» humres det blant publikum. For alle som har sett forestillingen, vil det gi mening om en hører  noen si dette. Genialt presentert!

DSC_2614i

Herman Wildenway som siterer egne dikt og representerer lyrikken i forestillingen,  ble spilt av Andreas Dillerud Olsen.

Mennene bak forestillingen avr Benjamin Kippersund , Bent Ola Volungholen og Eivind Strømstad står bak cabaret’en Kirsten Flagstad og Chat Noir.  På scenen hadde de også med seg musikere.

 

Intelligent humor – anbefales!

Du verden for en underholdningsverdi denne forestillingen hadde! Den hadde fortjent en noe mer prangende tittel, så ikke la deg lure av den. Rett og slett intelligent underholdning -fremført av tre herrer med stil!

Se den og la deg begeistre, more og imponere. Om du får muligheten.

http://www.flagstad-festival.no/

http://www.flagstad-festival.no/

http://www.flagstad-festival.no/