I år har det det vært tredobbelt jubileum i operaens tegn i Hamar.

  • Det er 120 år siden Kirsten Flagstad ble født

  • Flagstadfestivalen ble arrangert for 10. gang fra 17.-21. juni

  • Flagstadmuseumet fyller 30 år

 

Hedda Bakker, Flagstadfestivalen  Avslutningskonsert 2009

Hedda Bakker, Flagstadfestivalen Avslutningskonsert 2009

Bildet fra arkivet

I feststemning ble hele Hamar da det ble budt på gratiskonsert på Hamars flotte utendørsscene, nye Stortorget, fredag 19. juni. Vi fikk det dessverre ikke med  oss arrangementet, men rapportene vitnet om stor stas og høy kvalitet.

Det er noen fantastiske dager i året, -Flagstadfestivalen på Hamar.

Og er flere i situasjonen som oss at det ikke alltid klaffer å være på rett sted til rett tid, så står Strandstua der som ramme for Flagstadmuseumet. I år har museumet fått ny leder etter at den alltid engasjerte, entusiastiske og hjertelige Ragnhils Nyhus gikk av. Men, både vi og Kirsten Flagstads arv, er i trygge hender  hos den nye lederen Annika Åsen. En ny leder ikke er helt ulik Flagstad selv som ung å se til.

Se

http://www.flagstad-festival.no/

http://www.kirsten-flagstad.no/

 

Saken tidligere skrevet, men ikke publisert, på FM i 2015