Nibelungsdvergen Albrerich røver Rhingullet og snur seg en herskerring. Så begynner kampen om ringen og makten som følger med. Men å eie ringen har sin pris. Høres det kjent ut?!

På KFF viste ensemblet TRAKTOR den svært lange og prestasjonskrevende forestillingen »Ringen» av  Wagner (17 timer visstnok) omgjort til en 1- timers lang, eller rettere sagt kort, forestilling.

Det VAR underholdene. Og spesielt må Brünnhilde ( fremført av Maija Skille) trekkes fram. Også Sieglinde, smeden Mime, Gutrude og Fricka (alle spilt og sunget av Tanja Irene Leine) var riktig underholdene. Alt i alt: underholdenede, men skuffende lite operasang i en usedvalig fargerikt og visuelt forførende forestilling.

Kirsten Flagstad er ikke minst kjent for sine Wagner tolkninger og deriblant roller i operaen »Ringen» .

Fortellingen er om Nibelungsdvergen Albrerich som røver Rhingullet og smir seg en herskerring. Dermed er kampen om makten i gang. Prisen for makten er riktignok en mere mismodig kjærlighet. Men! Odin, eller Wotan som han heter i forestillingen, stjeler ringen. Det koster Wotan dyrt. Galt går det og verre blir det etter hvert. Det er kjærlighet og trylledrikk, det er søskendrap og alt som hører med i mytiske fortellinger.

TRAKTOR er Innlandets eget samtidsensemble som formidler scenekunst gjennom musikk,teater og film.

Regi:  Lars Erik Holter

Komponist: Bjørn Andor Drage

Dramaturg: Haldis Hoaas

Videodesign og lys: Boya Bøckman

Lyd: John-Marius Fløtre

Kostymer: Anne Christine Næss

Ide, kapellmester: Johannes Skyberg

Norsk oversettelse basert på Nibelungens Ring: Eva-Marie Lund

Manus: ensemblet

Brünnhilde: Maija Skille

Wotan: Nils Christian Fossdal

Sieglinde, Mime, Gutrude og Fricka: Tanja Irene Leine

Siegmund og Siegfried: Frank Havrøy

Hundung: John Ivar Knutzen

Günter: Johannes Skyberg

Traktors ensemble: Johannes Skyberg på bratsj, Morten Jota Kristiansen på bassklarinett, Sissel Morken Gullord på horn, John Ivar knutzen på perkusjon, Kristin Fyrand Mikkelsen og Gunnar Flagstad på piano.

 

Sak først skrevet til FM i