Susanne Sundfør – entertainer in black and white  

Du blir ikke overøst av prating når du er på konsert med Sundfør. Så er det ikke akkurat derfor du er der heller. Show derimot, det kan hun!

Sundfør 3

Olavsfestdagane i Trondheim 29.juli – 6. august 2016

Susanne Sundfør, Borggården Trondheim 30. juli 2016 kl 22:00

Tekst/foto: Solveig Klæbo Reitan

Sundfør prater altså ikke mye med publikum. Til gjengjeld presenterer hun og bandet et flott show med humoristisk presentasjon; diskret gjennomført fargevalg (sort og hvitt), klesvalg (godt, diskret matchet), scenografi og koreografi (humoristisk dristig). Selv uten musikken var showet en flott opplevelse.

IMG_4077

 Alt -og mere til

Sundfør leverer en glimrende konsert fra det som fremstår som et overflodslager av en blanding av pop du ikke kan la være å danse til.  På den andre siden av spekteret; rolige nydelige låter hun fremfører alene med gitar eller synth.

Publikum (som plutselig er blitt betydelig yngre enn på konserten med Drecker tidligere på kvelden) danser og synger med og hygger seg åpenbart.

Det faller en ikke umiddelbart inn å klage på noe av det musikalske!

Været og lysforholdene på kvelden i slutten av juli bidro også til en spennende utvikling der naturen og lysfolkene samarbeidet brilliant. Stemning!

Som med Drecker tidligere på kvelden fremstår også Sundfør som en trygg og solid kaptein i bandet. Det også her diskret tydelig at hun er sjefen. Hun har også plukket ut et band med glimrende musikere. Her spiller også enkelte av musikerne i bandet viktige roller i helheten av konserten både musikalsk og visuelt.

-Dessverre presenterte Sundfør av en eller annen grunn ikke bandet. Enten det er en forglemmelse eller bevisst opplevdes det som uheldig – man vil gjerne vite hvem disse flotte musikerne er og gi dem en liten oppmerksomhet som takk for konsertopplevelsen.

Ekstranummer –for ekstra tålmodige

Sundfør ventet også veldig lenge med å komme frem på scenen igjen etter avsluttet konsert til tross for iherdig klapping fra et publikum i festhumør. Mange ga opp og begynte gå mot utgangen før hun endelig dukket opp. Vi som var igjen ble belønnet med et flott, stillferdig ekstranummer en halvtime før midnatt.

-Planlagt eller improviserte, det vites ikke, men stemningsfullt var det.  

Sundfør 2 (1)

Dobbeltkonserter –to for en

Med dobbeltkonsert får man «to konserter til prisen av en». Det er forlokkende! Det er også en måte å presentere to litt ulike artister på slik at publikum lærer å kjenne flere. I kveld var det imidlertid tydelig at noen kom på den første og gikk etterpå, mens andre kom til den andre konserten. Snittalderen på publikumet var åpenbart 30 lavere på den andre av kveldens dobbeltkonserter.

God fest! God lyd!

Midt i menneskemengden, der vi stod, var det absolutt ingenting å klage på i forhold til lys og lyd. Alt teknisk virket å fungere utmerket. I perioder står det på konsert alltid enn mann på 1,95 foran deg, og sent på kvelden er det noen like bak deg som er mer på tjua-fest enn på konsert – men det er vanskelig å laste arrangøren for det. Når så værgudene er på vår side er det lite annet å gjøre enn å være takknemlig for at man får oppleve konserten og bare gi seg hen og nyte. Dette var en slik kveld, og det var det tydelig at publikum generelt syntes.

 

Saken først publisert på Fm sine sider i 2016