Japansk film på to timer lover natur. Vi er på ei øy, nærmere bestemt på Amami-Oshima sør i Japan. Det er lørdag og vi er på Hålogaland Teater under TIFF 2015.

Vann er følelser. Vann er det ubevisste. Det vet vi.

Her får vi en film som med sterke bilder bruker elementene for å illustrere følelser.

STILL THE WATER 2

Regi/manus er ved Naomi Kawase, fotografi med Yutaka Yamazaki. Skuespillerne er Jun Yoshinaga, Nijiro Murakami, Tetta Sugimoto, Miyuki Matsuda, Makiko Watanabe, Jun Murakami. Filmen varer 1 t og 59 min. Filmen er japansk fra 2014.  Produsert av Masa Sawada, Takehiko Aoki, Naomi Kawase

Her får vi enorme bilder av vann og vind, og sterke krefter i sving. Enkelte bilder er 4 av 5 deler vann. Andre bilder har trær, krone og stammer, som hoveddel av bildet.

Vi følger to 16 åringer noen dager i livet når de  møter og må ta stilling til de store temaene i livet: Livet, døden og kjærligheten.

De unge vet fortsatt ikke hva som befinner seg i havet, sier den gamle onkelen. Men jeg er for gammel til å svømme nå. Jeg setter min lit til dem nå.

Man skal ha ydmykhet overfor naturen, sier jentas far.

En japansk film om personlig utvikling i et tradisjonelt samfunn. Tokyo beskrives som noe helt spesielt med en puls bare denne byen har. Gutten reiser dit for å besøke sin far og få svar på noen spørsmål han plages av. Men det er på øya den personlige veksten skjer. Det er der kreftene får ta tak og han lærer å slippe tak og svømme.

Og ja, det er kjærlighetshistorier i mange faser: den gryende, den avsluttede, den erotiske og tydelig den som går over i døden,

STILL THE WATER 1

 

Sak skrevet til FM i 2015