Det er en fullsatt sal på Hålogaland teater når vi skal se den 6.mest sette filmen under årets festival per fredag kveld: Tokyo fiancee.

Likte du filmen om den fantastiske Amelie fea Mont Martre? Da er dette en film for deg!

Amelie møter her den fantastiske Rinri.

 

Regissør er Stefan Liberski og sammen med Amelié Nothomb har han skrevet manus. Foto er av Hichame Alaouie. Produsenter er Jacques-Henri og Olivier Bronchart

Skuespillere: Pauline Etienne, Taichi Inoue, Julie Le Breton, Alice de Lencquesaing, Akimi Ota, Hiroki Kageyama
Spilletid: 1 time 40 min
Filmen er belgisk, canadisk og fransk.

Filmen er i TIFF’s program beskrevet som en blanding mellom Lost in translation og Den fantastiske Amalie fra Mont Martre. Det er en god beskrivelse.

Dette er en film å bli henført av. På naivistisk vis søker 20 år gamle Amalie sin identitet som japaner til tross for sitt Belgiske statsborgerskap og 15 år i Belgia. hele Tokyo ønsket henne velkommen tilbake Amalie konstaterer at alt stemmer. Hun er lykkelig, får seg jobb, venner -og en fiende. Kanskje skal hun bli i Japan for alltid.

Dette er en film om ambivalens, om å tro og så tvile, om å leke og fanges av alvor.

Det er en kjærlighetshistorie og et særdeles godt bilde av det indre som skjer i en ung kvinne når identiteten prøves ut på verden. Nakenheten er der i dobbel forstand.

Sensualitet, varsomhet og respekt for det store i de smp tingene. Et vakkert bilde av skjørheten hos den unge med sekken full av pågangsmot.

Filmen bruker på snedig vis kulturfasinasjon som virkemiddel: Drømmen om å bli japansk og fasinasjonen av det franske. Koloritten er ren og mangfoldig. Vi får se Amelies uttryksfulle ansikt tett på.

Hvor lenge er man forlovet, spør Rinri. Det varierer, svarer Amelie.

Filmen er en av de mest populære på festivalen. Fredag hadde den status som 6. mest sette film.

 

Saken var først skrevet til FM i 2015