Festivalfrivillige hadde fått en spennende gave som avslutning på årets Hamar Music Festival. Av de om lag 100 personene i Domen utgjorde største delen festivalfrivillige. Slitne og tydelig fornøyde.

På scenen, i Hamardomen var det søndag kveld var det duket for dobbeltkonsert. Første delen var med Hege Nielsen Kvartett. Vi fikk med oss avslutningen på denne i det Skjalg Lidsheim elegant tonet ut siste melodi med vart pulserende trommer.

Etter en kort pause stod gitarist Daniel Ôgren på scenen. Så begynte han å spille. Etter at publikum var landet kom ei ung jente på scene. Tilforlatelig. Nesten litt vanskelig å få øye på der ansiktssminke også gjorde det utfordrende å se. Sort enkelt skjørt, blå collagejakke. Langt blondt krøllete hår. Nesten skjult bak mikrofonen. Så åpnet hun munnen. Det var ikke tvil om at dette ikke var tilforlatelig lengre. Edith Piaf eller en annen spurv, stod på scenen, og Heaven have mercy lød utover Hamardomen. Mektig!
Anna von Hausswolff skriver sanger. Og synger. Hun har vært sammenlignet med Janis Joplin og med Kate Bush. Ikke uten grunn. Ikke er hun redd for å prøve ut stemmen sin heller og leke i grenselandet hvor stemmen brister. Brist med kontroll, synes det som. Anna spiller både tangenter, gitar og synger og musikken spenner i uttrykk innad i hver enkelt sang. Hun synger lyse toner, og her kommer nok sammenligningen med Kate Bush, så varmt og fint. Rått river hun så til, gjerne med støtte fra tangentene slik at Bush blir transformert til en Joplin som roper fra scenen. Og like plutselig er hun vakker ven og var igjen.
Det er noe uvant dramaturgisk over dette. Også sceneantrekket som etter hvert, når collagejakken forsvinner, avslører mer svarte bånd og en t-skjorte som nok heller ikke er tilfeldig valgt. Melodiene er som epos eller reiser og de flyter på noe vis over i hverandre.
Anna ga ut sin debutplate Singing from the grave i 2010 og i tillegg til ’gamle’ melodier fikk vi høre to nye melodier som foreløpig var navnløse. Som ekstranummer kom sangen Old Beauty som hun skrev til sin bestemor. –En spennende avslutning på en strålende musikkfestival i Hamar dette året!
Smakebiter funnet på You Tube:
Old Beauty http://www.youtube.com/watch?v=ewfbrLhWJSA
Gloomy Synday http://www.youtube.com/watch?v=mUo7ItC_cP4&feature=related
Se også http://www.myspace.com/vonhausswolff
Og http://www.annavonhausswolff.com/
http://www.musicfest.no/

 

Sak tidligere ikke publisert