Ved hjelp av sponsorinntekter (OBOS og Sparebank1 Hedmark) fikk Kirsten Flagstad Festival, i år som i fjor, muligheten til å invitere til stor gratiskonsert midt i Hamar.

Arrangørene opplyser at det var 2500 på torget. (Vi fikk ikke opp så stort tall da vi estimerte, men torget er stort og Sting skal jo samle 7000 her i august, så vi går for de 2500). Værgudene, der er det derimot ingen tvil, de lekte med oss idag og lot det regne jevnt fra morgenen av. Når konserten skulle starte, så det ut til at det var sluttet fred i skyene. Men – en liten skur med duskregn kom midt i programmet. Noen koste seg usjenert med vannpyttene i det som vinterstid er skøytebane på torget.

DSC_2510

Tekst og foto: Elisabeth Klæbo Reitan

Trondheim symfoniorkester la stødig an tonen. Under et partytelt satt solistene og ventet på entre – og litt kaldt må det ha vært- selv om praten gikk livlig:

DSC_2486

Lilli Paasikivi  var fantastisk i rollen der hun sang *Somewhere’. Bravo!! -hørtes i mengden.

DSC_2552

Marius Roth Christensen (sjarmerende Tony i flere duetter med Maria) og ditto Sofie Elkjær Jensen som Maria i vakker duett med Tony:

DSC_2521

Tone Kummervold ga alt hun hadde i rollen som Anita, men fikk ikkehelt  kordamene med på leken. Men hun har helt rett, det hadde vært fint med litt dans – for hvem har ikke bilder til nettopp denne musikken. Bilder av energisk dans der ungdomsgjenger kjemper mot hverandre.

Bernt Ola Volungholen  (til venstre i bildet nedenfor) er Hedmarkens store sønn -med fersk hedersbetegnelse ‘Mesterborger’ nylig utdelt på Middelalderfestivalen i Hamar. DSC_2540

Hele ensemblet på scenen! West Side Story av Leonard Bernstein varmet som bare godt kan gjøre. Regn til tross – de fleste satt og fikk med seg alt -helt til den siste tone.

 

Sak først publisert i FM i 2016

DSC_2561