Stina og Stefan ga publikum den aller fineste konserten i Strandstuen!

Det var i anledning den årlige bursdagskonserten arrangert av Kirsten Flagstad museet, at Stina Levvel og Stefan Ibsen Zlatanos fremførte ubeskrivelig fin musikk i Strandstuen.
Annika på museet hadde bakt fantastiske kaker, Strandstuen var fylt med hørelystne, været var vakker  -alt var perfekt.

Tekst og foto: Elisabeth Klæbo Reitan

Ved Flagstads museumet 12.7.18

Det er ikke vanskelig å lage en link til Kirsten Flagstad når det arrangeres konserter, være seg det gjelder repertoar, liv eller aktiviteter. Desto morsommere er det derfor når vi får høre repertoar valgt fra Flagstad sitt eget. Det fikk vi denne sommerdagen.

Strandstuen er liten etter dagens målestokk og det er tidstypisk for et såpass gammel hus, lavt under taket. På veggene henger store malerier som portrett av Kirsten Flagstad og hennes familie – begge hennes brødre er portrettert, og to store portrett av hennes mamma henger der. I rommet står et stort blankpolert piano med sirlig brodert tangentbeskyttelse brodert av Flagstad selv.

Mye lyd, men for mye lyd?

Levvell var inne og øvde og prøvesang – og sa – hun lurte på om det ble for mye lyd i det lille rommet.  Men, det var en fin sommerdag og i verste fall kunne folk gå ut i det fine værer. Men det var ingen grunn til bekymring. Ingen gikk på grunn av lyden – det er sikkert.

Tonene – stemmen- fyller rommet. Etter litt utforskning (og etter et par sanger) lar hun lyden strømme ut. Varmt og fyldig – og samtidig så teknisk trent at det er behagelig. Det høres uanstrengt. Det er lett å ta til seg. Det er vakkert.
Du sitter der og vet at det du hører er stort og stor kunst. Du vet så inderlig vel, at dette  – dette er musikk av beste klasse!

 

Pianisten! 12.7.18

Stefan Ibsen Zlatanos

Så kommer det som jeg virkeligg har gledet meg til å fortelle. Det bare må sies. Men hvordan fortelle det som får det til å sprudle over av musikalsk eufori?
Ved pianoet sitter Stefan Ibsen Zlatanos. Og heldigvis gjorde han mer enn å akkompagnere.  Han spilte 4 stykker, -og for oss som elsker god tangentkunst- så fikk vi det vi vil ha.

Du vet, den spenningen som kjennetegner en som vil gjøre en bra jobb, dette som ofte sees hos den som tar arbeidet på alvor, denne sitringen som viser at noe er på spill, og at du vet det er deg det kommer an på slik at konsentrasjonen er skjerpet og beherskelsen stor, den frie tanken fra tangent til tangent, passe lett og tung, alltid klar, aldri slurvete, klart og presist skal det være om det er rett, rene kutt og samtidig grunnlaget for imaginær film og drømmeaktig tablå.

Du vet når du hører noen formidle musikken og legger den fram for deg som en urørt blomst. Værsågod – det er bare å forsyne seg!

Men altså. Det jeg ville si var: Stefan Ibsen Zlatanos på piano gir håp og pur lykke!

Han spilte:

List Transkripsjon av Wagner,

Debussy;  Reflets dans l’eau,

Sibelius’s Grantre

Sindings Frühlingsrauschen

 

 

Stefan og Stina får takk- gode ord og bok fra Annika

Stefan og Stina får takk- gode ord og bok fra Annika. »Boken er noe av det vakreste vi har, sa hun da hun ga den videre.

 

Hun sang (akkomganeret av han):
Her er de tingene jeg sang (alt er tatt fra Kirsten Flagstads repertoarliste) :
Ved Rondane – Grieg
Lys natt – Grieg (fra debutprogrammet i Universitetets Aula 21.mars 1918)
En drøm – Grieg
Elsas drøm fra Lohengrin – Wagner
Nuris arie fra Tiefland – D’Albert (Flagstads første operarolle)
Toscas bønn fra Tosca – Puccini
Flickan kom ifrån sin älsklingsmöte -Sibelius
Didos klage fra Dido og Aeneas – Purcell
Våren – Grieg
Dich teure Halle fra Tannhaüser – Wagner
Ekstranummer Jeg elsker deg – Grieg

 

 

Noen bilder fra arrangementet
Ragnhild og Egil

Ragnhild og Egil

Stefan får bok hos Annika

Stefan får bok hos Annika

Stina og Stefan

Stina og Stefan

Bursdagskonsert 12.7.2018 utøvere og tilhører

Bursdagskonsert 12.7.2018
utøvere og tilhører