Gjøril Songvoll

Gjøril Songvoll leder av festival

 Osloensere – se hit! Årets operafestival står for døren. Det er 13. året festivalen går av stabelen og når vi leser programmet kan en ikke unngå å få med »Oslo Gamle Raadhus», »Edderkoppen Scene» og »Den Norske Oslo Opera & Ballet».

Det er mye å se fram imot – så kjenn din besøkelsestid 7.- 15. september + 6., 10. og 13. oktober

 

Tekst/foto: Elisabeth Klæbo Reitan

 Mozart =  Skam = ?

På Edderkoppen settes  DON GIOVANNI av MOZART opp. Festivalen skriver i sitt informasjonsbrev i september, at de har laget en ungdommelig versjon med evigaktuelle tema for ungdom:   «Her finnes det arier som omhandler hvor mange man har ligget med og hvordan alkohol påvirker sjekking,….« Angivelig (ifølge dem selv) litt slik Skam har klart å gjøre. Nå også i Mozarts versjon.

Å gjøre musikken tilgjengelig  er som alltid et stikkord – både for festivalen og når Songvolls navn dukker opp.  Ære være dem for det! Festivalen skriver:

«Vi ønsker også å ha et lekent forhold både til handling og form der et hovedmål vil være å forholde oss aktivt til publikum og å invitere dem inn i operaopplevelsen. På denne måten håper vi å lage en tilgjengelig forestilling som både i form, handling og tematikk kan appellere til og treffe et ungt publikum.«

Medvirkende: Dirigent: Gunvald Ottesen, Regissør: Lars Harald Maagerø, Don Giovanni: Dagfinn Andersen, Leporello: Eirik Krokfjord, Donna Anna: Maria Steinsvik, Donna Elvira: Randi Røssak, Kommandanten: Odd Grundt, Don Ottavio: Eirik Grøtvedt, Masetto: Carl-Christian Kure, Zerlina: Eldrid Gorset, Repetitør/cembalo: Dorina Komani, Musikere fra Norges musikhøgskole.

Produksjonsteam med inspisient Lars Christen Hausken, kostymer av Benedicte Olsson Lønes, produsent Gjøril Songvoll

Oppsetningen settes opp 7.9.18 og 9.9.18

 

The 3 Tiaras – Einar Bjørge har igjen satt opp revy. Selv selger det  forestilingen med:

 Einar Bjørge  »OPERA, SEX OG POLITIKK OG SÅNN ….. Avgåtte statsråder, kroppspress, rovdyr og miljø, det finnes ingen tabuer når operaens vakreste og mest kjente melodier får satiriske og dagsaktuelle tekster i ekte revytradisjon.»

Tekstene til revyen er av Bjørgulv Vinje Borgundvaag og medvirkende er Bjørgulv Vinje Borgundvaag, Gjøril Songvoll, Stefan Ibsen Zlatanos, Einar Bjørge (regi) og jammen er vi lovet special apperance med Per Sundnes. Før jeg leser omtalen tenker jeg umiddelbart the party is on med denne gjengen – og jeg forventer inget mindre.

Vi loves (slik jeg leser det)  høy musikalsk kvalitet – med mere frispråklig tekst.

 

Det er bare å glede seg!         Edderkoppen scene 8.9 kl 19.

Noen andre smakebiter fra programmet:

Elizabeth Norberg-Schulz. Foto: Elisabeth C. Klæbo Reitan

Elizabeth Norberg-Schulz

Konsert etter Masterclass: Den Norske Opera & Ballett – Foajeen på balkong 1 – Mandag 10 sep. kl. 19:00. Masterclass er også i år med Elisabeth Norberg-Schulz -sammen med Matthew Marriott

 

 

 

 

 

Stefan Ibsen Zlatanos

Stefan Ibsen Zlatanos

Operagalla Universitetets aula – Torsdag 13 sep. kl. 18:00 (medvirkende Thomas Ruud, tenor,  Adrian Angelico, mezzosopran,  Lydia Hoen Tjore, sopran,  Siri Kval Ødegård, sopran,  Ole Morten Velde, tenor,  Magnus Jayendra Dorholt Kjeldal, baryton,  Stefan Ibsen Zlatanos, klaver og Operafestivalkoret)

 

 

 

 

 

 

Håvard Gimse

Håvard Gimse

»Dagny Juell» Gamle Raadhus Scene 15. september: Musikk av Henning Sommerro, medvirkende Håvard og Øyvind Gimse… og Tora Augestad på scenen.

 

 

 

Lørdagsopera 8.september ved Karpedammen på Akershus slott (gratis)

Lørdagsopera 15.september: Gamle Raadhus Scene – Lørdag 15 sep. kl. 15:30 (billetter)

Unge talenter: »Oslo Operafestival – En operakveld du sent vil glemme’ Norges Musikkhøgskole – Lindemansalen – Onsdag 10 okt. kl. 19:00

Kulturnatt i Oslo 14. september:  Gamle Raadhus er åpent fra kl. 18.00 og har to operakonserter samt pop up opera utover kvelden.

For barn: Askeladden og de gode hjelperne: Forestillingen spilles på Gamle Raadhus Scene 15. september  – og ifølge festivalen side har allerede over 4000 barn sett forestillingen allerede.

Operapub 11.-15. september: Oslo Gamle Raadhus

 

Se hjemmesidene til Oslo Operafestival  – og kom deg avgårde

http://operatilfolket.no/festival/festival-2018/